Rreth 300 fluturime të anuluara si pasojë e grevës së pilotëve në Gjermani

Rreth 300 fluturime të kompanisë Eurowings janë anuluar të mërkurën, sipas kompanisë amë Lufthanasa, si pasojë e grevës së pilotëve, të cilët janë duke kërkuar kushte më të mira të punës.

 

Të mërkurën është shënuar dita e tretë dhe e fundit e grevës për këtë javë.

 

Greva ka prekur dy të tretat e 450 fluturimeve të planifikuara.

 

“Ne presim që t’iu kthehemi operacioneve normale të fluturimit të enjten”, kanë thënë nga Lufthansa.

 

Një zëdhënës i sindikatës së pilotëve ka thënë se grevat e planifikuara për këtë javë do të përfundojnë në mesnatë.

 

Ende nuk është e qartë nëse palët do të kthehen në tavolinën negociuese.

 

Një prej pikave kyçe ka qenë e lidhur me numrin e ditëve të lira të pushimit.

 

Pilotët kanë kërkuar 14 ditë pushim, mirëpo kompania ajrore aktualisht ofron 10.