Deri të mërkurën e hapur mundësia për subvencionimin e pastrimit të oxhaqeve në Shkup

Qytetarët e Shkupit do të mund të aplikojnë deri të mërkurën për të marrë mbështetje financiare deri 1 200 denarë për pastrimin e oxhaqeve...

Ndërtuesit, nuk presim ulje çmimesh, sektori i mbytur nga taksat

Shoqata e ndërtuesve ka ripërsëritur kërkesat e saj drejtuar qeverisë, lidhur me rishikimin e barrës së taksave që rëndon këtë sektor. Ilir Hobovija drejtor i shoqatës  i ftuar në E-ZONE, tha së janë 3 kërkesa kryesore që i janë drejtuar qeverisë.

 

Ne kërkojmë që barra e taksave të jetë e njëtrajtshme për çdo sektor. Nuk mund të pagujanë vetëm ndërtuesit 3 % të sipërfaqeës së ndërtimit për shtresat në nevojë, ku kjo duhet të jetë detyrim i qeverisë dhe biznesit. Nga ana tjetër taksa më e paligjshme është ajo e depozitimit të dherave në landfilldin e Sharrës e cila ka rritur kostot. Ndërsa taksa me ndikim edhe më të madhe është ajo e ndikimit në infrastrukturë, e cila është 10 fishuar në vitet e fundit. Në një metër katror në tiranë që kushton 1500 euro, gati 500 euro janë taska që në finale paguhen nga qytetari- u shpreh Hebovija.

Latest Posts

Kremlini mbron aleancën e sigurisë të udhëhequr nga Rusia

Zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov tha të dielën se përpjekjet për të shkatërruar një aleancë sigurie të udhëhequr nga Rusia kanë ekzistuar gjithmonë dhe...

Edi Rama: Shqiptarët e Maqedonisë së Veriut janë më mirë se kurdoherë

Në mbledhjen e përbashkët mes Kuvendeve të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, gjatë së cilës u dhanë porosi të qarta mbi bashkëpunimin...

Deri të mërkurën e hapur mundësia për subvencionimin e pastrimit të oxhaqeve në Shkup

Qytetarët e Shkupit do të mund të aplikojnë deri të mërkurën për të marrë mbështetje financiare deri 1 200 denarë për pastrimin e oxhaqeve...