Drejtorët që nuk i kanë paguar faturat e energjisë do të japin llogari në qeveri

Shkup, 6 Dhjetor – Kryeministri Dimitar Kovaçevski të hënën deklaroi se për disa nga institucionet që kanë borxhe të energjisë elektrike ka faktorë të...

Besimi në vizitë pune në Bruksel, në takime me eurokomesarët Hahn dhe Gentiloni

Ministri i Financave, Fatmir Besimi, nesër do të qëndrojë në Bruksel, ku do të realizojë takime me eurokomesarin për Buxhet dhe Administratë, Johannes Hahn dhe me eurokomesarin për Ekonomi, Paolo Gentiloni. Vizita është si rezultat i vazhdës së aktiviteteve të Ministrisë së Financave për hartimin e dokumenteve më të rëndësishme – Buxheti për vitin 2023, Programi i reformave ekonomike, ku përcaktohen reformat që do të ndërmerren në periudhën e ardhshme, të cilat janë prcaktuar së bashku me  KE-në, si dhe hartimi i planit aksional për implementimin e rekomandimeve nga Raporti i KE-së për progresin e RMV-së për vitin 2022.

Gjithashtu, në këto takime, ministri do të informojë edhe për mundësinë e shfrytëzimit të mjeteve të favorshme nga Fondi Monetar Ndërkombëtar përmes programit PLL, si dhe do të iniciohet edhe nisma për përkrahje të buxhetit për përballimin e sfidave të krizës energjetike dhe të çmimeve nga KE-ja përmes INF-së.

Po ashtu, vizita është e rëndësishme edhe nga aspekti i procesit të skriningut bilateral që ka filluar, pas miratimit të Kornizës negociuese për RMV-në dhe mbajtjes së konferencës së parë ndërqeveritare, në procesin e aderimit drej BE-së.

Kriza aktuale energjetike dhe ajo e çmimeve, e cila ka ndikim të madh në ekonominë e vendit, masat e ndërrmarra nga qeveria për përballimin e krizës, por edhe reformat që po zbaton vendi në rrugën drejt integrimit të plotë evropian dhe rritjes më të lartë ekonomike do të jenë gjithashtu pjesë e temave që do të diskutohen në këto takime.

Përkrahja e Komisionit Evropian gjatë zbatimit të reformave është shumë e rëndësishme, ndërsa këto takime kontribuojnë në mënyrë pozitive mbi implementimin e tyre.

Krahas reformave, gjatë takimeve do të diskutohet edhe çështja lidhur me ndihmën nga BE-ja për ballafaqimin me pasojat nga kriza energjetike dhe e çmimeve.

Latest Posts

50 vjetori i misionit të fundit me astronautë drejt Hënës, Apollo 17

Kapsula Orion e NASA-s po rrotullohet në orbitën e Hënës këtë javë, duke përgatitur kështu rikthimin e misioneve me ekuipazh në sipërfaqen e Hënës....

Portugalia “tenis” me Zvicrën/ Luzitanët mposhtën 6 me 1 helvetët

Portugalia luan pingpong me Zvicren duke fituar me rezultatin e thelle 6 me 1.Skuadra helvete zhvilloi nje ndeshje shume te dobet dhe pa...

Seanca e 106-të e Qeverisë, Grubi: Miratuam donacion për Ukrainën dhe përmirësojmë kushtet e punës për personat me aftësi të kufizuara

Qeveria e Maqedonisë së Veriut ka mbajtur seancën e 106-të në të cilën janë miratuar disa vendime. Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi ka njoftuar opinionin...