Gjendet një trup i pajetë në rrugën Shkup-Bllacë

Në rrugën magjistrale Shkup-Bllacë, rreth orës 11:30 (30.03.2023) është denoncuar se tek qarkorja në Vizbeg është gjetur një trup i pa jetë, pa kokë. Në...

“Krizat financiare nuk kanë munguar”/ Sejko: Inflancioni në nivelet më larta që nga viti 1998

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, në konferencën vjetor tha se krizat financiare nuk kanë munguar.

 

Teksa inflancioni ka kapur shifrën e 8%, sipas Sejkos, ka arritur në nivelin më të lartë që nga viti 1998.

 

Krizat financiare nuk kanë munguar. Konsolidimi i stabilitetit ekonomik dhe vullnetar, ka pasur nxitës globalizimin e tregjeve të produkteve. Po ashtu kristalizimi i konsensusit ekonomik  e politik, rritja e pavarësisë institucionale e tyre ofruan mekanizëm të besueshëm. 8% gjatë tremujorit niveli më i lartë që nga viti 1998.

 

Paraqitet i ulët si në kontekstin rajonal dhe evropian, baza e inflacionit ka ardhur në rritje dhe zgjerim. Tashmë pjesa më  e madhe e artikujve shfaqin normë inflacioni ndjeshëm mbi objektivin tonë 3%”, tha Sejko.

Latest Posts

Atanasoski: Qëndrimi i VMRO-së kundër ndryshimeve kushtetuese, kundërshtim i politikës perëndimore të Maqedonisë së Veriut

Kundërshtimi i ndryshimeve kushtetuese, nga koalicioni VMRO-DPMNE – ‘Levica’, i dy partive parlamentare që kundërshtojnë përfshirjen e bullgarëve në Preambulë, si dispozitë e të...

Ky është Refki “Papiqulo”, pronari i BMW-së së famshme dhe me 225 gjoba në sirtar

Ky është personi më i famshëm aktualisht në Prishtinë, së fundmi i njohur me nofkën “Papi Chulo”, Refki Hajzeri. 34-vjeçari prej kohësh me veturën e...

Gjendet një trup i pajetë në rrugën Shkup-Bllacë

Në rrugën magjistrale Shkup-Bllacë, rreth orës 11:30 (30.03.2023) është denoncuar se tek qarkorja në Vizbeg është gjetur një trup i pa jetë, pa kokë. Në...