Berisha në Vizion Plus : Rama vasal i Vuçiç, ka përkeqësuar marrëdhëniet Kosove-Serbi

Kreu i Partisë Demokratike, Sali Berisha ka akuzuar kryeministrin, Edi Rama për përkeqësim të marrëdhënieve Kosovë- Serbi.

 

 

Madje  Berisha e ka konsideruar atë si një nga faktorët kryesorë për përkeqësimin e marrëdhënieve mes dy vendeve, duke u pozicionuar sipas tij, krah Beogradit.

 

 

“Unë si kryeminsitër kurrë nuk kam ndërhyrë në problemet e brendshme të Kosovëes. Një nga faktorët thelbësor të përkeqësimit të marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë, është faktori Edi Rama, i cili mendoi se duke u rreshtuar me Serbinë do të bënin ç’të donin me Kosovën.

Ndërhyrja e Shqipëriusë dhe kërkesa e cilitdo për ndërhyrje të Shqipërisë në këtë problem, është absolutisht e gabuar. Shqipëria nuk mund të ketë tjetër pozicion përveç mbështetjes së Kosovës.”

 

 

Berisha e quajti Ramën gjithashtu, avokat të neveritshëm të Vuçiç që sipas tij, ka sulmuar kryeministrit Ramush Haradinaj e Albin Kurti.