Saliu: E tmerrshme si mediat maqedonase duken të tmerruara për zgjedhjen e prokurorit shqiptar

Për herë të parë në Maqedoninë e Veriut zgjidhet një shqiptarë në krye të Prokurorisë për Krim të Organizuar. Pas këtij lajmi të madh për shqiptarët që nuk do të ketë selektime për krimet e organizuara, një lum i madh mediash maqedonase së bashku me opinionist e figura tjera publike, janë vërsulur pas këtij emrimi duke e etiketuar si njeri partiak e duke lidhur me familjar të ndryshëm.

Për gazetarin Urim Saliu zgjedhja e Islam Abazit në krye të Prokurorisë është lajm i madh për shqiptarët ndërsa e tmerrshme për maqedonasit pasi janë duke nxjerrur mllef ndaj një profesionisti si Abazi.

“Për shqiptarët është një lajm i madh që vjen më në fund në krye një prokurorë. Është e tmerrshme që si në korr shumë media maqedonase duken të tmerruara nga kjo. Fakti që në mënyrë kaq të orkestruar nxjerrin kaq mllef ndaj tij, kjo tregon vlerat e Shefit të sapo zgjedhur të Prokurorisë për Ndjekje të Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, Islam Abazi dhe profesionalizmin e tij” ka shkruar Saliu.