Haradinaj reagon sërish: Largimi nga këshillat e SHBA-ve, është gabim i tmerrshëm


Ramush Haradinaj, kryetar i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, ka thënë se ai është bindur se qeveria nuk do të bëjë asgjë të dobishme, sa i përket krizës ekonomike dhe asaj energjetike.

Po ashtu, i pari i AAK-së, ka thënë edhe se, qeveria e udhëhequr nga Albin Kurti, nuk e ka menaxhuar si duhet procesin e dialogut, ku sipas tij, ka bërë gabim pas gabimi, të cilat kulmuan me lëndimin e raporteve me aleatët amerikan.

Tutje, ai ka shtuar se është gabim i tmerrshëm, largimi nga këshillat dhe kërkesat e SHBA-ve.

Postimi i plotë:

Sonte para qytetarëve të Vushtrrisë, shpreha shqetësimin tim për faktin se situata në vend është përkeqësuar.

Sa i përket krizës ekonomike dhe asaj energjetike, jam i bindur se kjo qeveri nuk do të bëjë asgjë të dobishme. Është për keqardhje papërgjegjësia dhe injoranca e tyre në qeverisjen e vendit.

Ndërkohë, qeveria Kurti, nuk e menaxhoi si duhet procesin e dialogut, duke bërë gabim pas gabimi, që kulmuan me lëndimin e raporteve me aleatët tonë amerikan, të cilët ishin me ne në të gjitha fazat e rrugëtimit tonë drejt lirisë, Luftës Çlirimtare dhe shtetndërtimit.

Largimi nga këshillat dhe kërkesat e tyre, pikërisht në fazën finale kur pritej përmbyllja e Marrëveshjes ligjërisht të obligueshme ndërmjet Kosovës dhe Serbisë për njohje reciproke, është gabim i tmerrshëm.

Këto politika të dëmshme, mund të kenë pasoja shumë të rrezikshme për vendin, deri në karantinimin nga bashkësia ndërkombëtare.

Kryeministri duhet që sa më parë të kthehet nga kryeneqësia e tij, dhe mos t’i japë Serbisë mundësinë që të krijojë situata destabilizimi në Kosovë e rajon.