Grubi zbardh pamjet e objektit të UNT-së në kazermën Ilinden

Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi në vigjilje të festës së flamurit, ka zbuluar pamjet e projektit në të cilin do të studiojnë studentët e...

Ndryshimet kushtetuese, Xhaferi: Të përfshihen të gjitha partitë

Kryetari i parlamentit, Talat Xhaferi, thotë se aktualisht shumica parlamentare nuk ka numrat e duhur, 80, për ndryshimet kushtetuese, si pasojë e kundërshtimeve të opozitës maqedonase si dhe kushtëzimeve të opozitës shqiptare me heqjen e 20%-it.

Sipas tij, ndryshimet kushtetuese, duhet të ndodhin pasi janë në favor të realizimit të synimeve strategjike të vendit që nga mëvetësimi si dhe interesi i qytetarëve. Ai ftoi deputetët e opozitës që të reflektojnë pozitivisht.

“Unë besoj që të gjithë deputetët dhe të gjitha subjektet politike që janë në parlament duhet të shohin punën e ndryshimeve kushtetuese si diçka që është në interes të vendit dhe të qytetarëve për faktin që edhe në mënyrë deklarative nuk kanë as kush kundërshtim për faktin që një bashkësi ose disa bashkësi të tjera të qytetarëve duhet të futen në kushtetutë, kështu që për këtë arsye mendoj që ka nevojë që të bëhen ndryshimet, jo për aspektet e pozicioneve të grupeve politike në parlament, por për aspekt të interesit të shtetit dhe të qytetarëve.”,- tha kryetari i parlamentit, Talat Xhaferi.

Latest Posts

Deri të mërkurën e hapur mundësia për subvencionimin e pastrimit të oxhaqeve në Shkup

Qytetarët e Shkupit do të mund të aplikojnë deri të mërkurën për të marrë mbështetje financiare deri 1 200 denarë për pastrimin e oxhaqeve...

Grubi zbardh pamjet e objektit të UNT-së në kazermën Ilinden

Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi në vigjilje të festës së flamurit, ka zbuluar pamjet e projektit në të cilin do të studiojnë studentët e...

Rusia nuk i ndal bombardimet/ Rikthehet energjia elektrike në Kiev

Bombardimet ruse  vijojnë  në ditën e 277. Si pasojë e sulmeve të fundit në një qytet  në Ukrainën qendrore disa shtëpi dhe ndërtesa...