Gjendet një trup i pajetë në rrugën Shkup-Bllacë

Në rrugën magjistrale Shkup-Bllacë, rreth orës 11:30 (30.03.2023) është denoncuar se tek qarkorja në Vizbeg është gjetur një trup i pa jetë, pa kokë. Në...

Zvicra dhe Maqedonia e Veriut nënshkruajnë një marrëveshje për migracionin

Zvicra dhe Maqedonia e Veriut po zgjerojnë bashkëpunimin e tyre për migracionin. Ministrja e Drejtësisë, Karin Keller-Sutter dhe ministri i Punëve të Brendshme të Maqedonisë së Veriut, Oliver Spasovski, kanë nënshkruar në Bernë një marrëveshje për migracionin.

Maqedonia e Veriut është në rrugën ballkanike të përdorur nga refugjatët dhe emigrantët që shkojnë drejt Evropës.

“Memorandumi i Mirëkuptimit krijon një kornizë për të gjitha aspektet e bashkëpunimit për migracionin midis Zvicrës dhe Maqedonisë së Veriut”, thuhet në një deklaratë të Ministrisë së Drejtësisë.

“Ai parashikon vendosjen e një procesi dialogu dhe reflektimi të përbashkët për të zgjeruar bashkëpunimin në fusha të ndryshme midis dy vendeve, si parandalimi i migrimit të parregullt, ripranimi, nxitja e migracionit të rregullt dhe sinergjitë midis migrimit dhe zhvillimit.”

Ky është partneriteti i katërt migratorlidhje e jashtmenë Ballkanin Perëndimor dhe i teti në tërësi. Zvicra mban marrëveshje me Bosnje-Hercegovinën, Serbinë, Kosovën, Gjeorgjinë, Nigerinë, Sri Lankën dhe Tunizinë, shkruan swissinfo.ch.

Si vendi i parë pas Greqisë për emigrantët që përpiqen të arrijnë në Evropën Perëndimore përmes rrugës ballkanike, Maqedonia e Veriut u përball me sfida të mëdha gjatë krizës së migracionit 2015-16, shpjegoi ministri i Drejtësisë.

Tani, ajo po përballet sërish me sfida të mëdha për shkak të rigjallërimit të migracionit pas lehtësimit të masave të lidhura me COVID.

Latest Posts

Atanasoski: Qëndrimi i VMRO-së kundër ndryshimeve kushtetuese, kundërshtim i politikës perëndimore të Maqedonisë së Veriut

Kundërshtimi i ndryshimeve kushtetuese, nga koalicioni VMRO-DPMNE – ‘Levica’, i dy partive parlamentare që kundërshtojnë përfshirjen e bullgarëve në Preambulë, si dispozitë e të...

Ky është Refki “Papiqulo”, pronari i BMW-së së famshme dhe me 225 gjoba në sirtar

Ky është personi më i famshëm aktualisht në Prishtinë, së fundmi i njohur me nofkën “Papi Chulo”, Refki Hajzeri. 34-vjeçari prej kohësh me veturën e...

Gjendet një trup i pajetë në rrugën Shkup-Bllacë

Në rrugën magjistrale Shkup-Bllacë, rreth orës 11:30 (30.03.2023) është denoncuar se tek qarkorja në Vizbeg është gjetur një trup i pa jetë, pa kokë. Në...