Ahmeti takon Ramën: Ajo që sot u nënshkrua në letër determinon të ardhmen, bashkë drejt idealeve të përparimit

Pas mbledhjes historike së përbashkët mes dy qeverive, asaj të RMV-së dhe Shqipërisë, kreu i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti ka takuar kreun e Qeverisë shqiptare, Edi Rama.

Ahmeti takimin me Ramën e ka cilësuar vëllazëror dhe ka thënë se kjo mbledhje vendosi në zbatim vizionin progresiv të përparimit kombëtar, mbi të cilin Ahmeti thotë se ka diskutuar në çdo takim me Ramën.

“Vendkalimet e përbashkëta kufitare, ndërtimi i Korridorit 8 rrugor dhe hekurudhor, përkujdesi i përbashkët për ruajtjen e gjuhës shqipe përmes alfabetit të unifikuar, bashkëpunimi ekonomik dhe ai energjetik, si dhe integrimi në Bashkimin Europian janë tashmë kryefjala e kauzës sonë kombëtare, ashtu siç ishin dikur misionet e lirisë dhe barazisë në të cilat bashkë ngadhënjyem. Ajo që sot u nënshkrua në letër determinon të ardhmen e përparuar të vendeve tona dhe për realizimin e këtyre projekteve vendosim në dispozicion të gjithë potencialin intelektual dhe çdo mekanizëm të nevojshëm!”, ka shkruar Ahmeti.