“As nuk e kam pranuar e as refuzuar, jam gati për negociata”, Vuçiq për planin “franko- gjerman”


Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq të dielën ka konfirmuar takimin në Bruksel me Kryeministrin e Kosovës Albin Kurtin nën ndërmjetësimin e BE’së.

Vuçiq ka folur edhe rreth propozimit franko gjerman. I pyetur nëse ka mundësi të përmirësohet propozimi gjermano-francez në favor të Serbisë, Vuçiq ka thënë se vendit të tij nuk i janë dhënë shanse për këtë. Por ka rikonfirmuar se ka dërguar përgjigje me shkrim.

“Dhe si mund të përmirësohet? Ndryshe nga të gjithëdijshmit që as nuk e kanë parë, nuk e kam komentuar asnjëherë në detaje, megjithëse kam shkruar një përgjigje të detajuar që është një përgjigje e gjerë dhe serioze. Nuk e komentova sepse e lash mundësinë për ndryshime dhe bisedime. Por nëse më pyesni, nuk po them se e kam pranuar apo refuzuar, sepse jemi gati për bisedime, në bazë të atij dokumenti. Ne jemi të gatshëm të bisedojmë, por thjesht nuk na dhanë një shans”, tha Vuçiq.