Ali Ahmeti lexon emrat e të gjithë dëshmorëve të UÇK në Ditën e Flamurit

Në këtë 110 vjetor të Ditës së Flamurit Shqiptar përkujtuam përmes Akademisë solemne të gjithë ata që sakrifikuan jetën që sot ne t’i japim krahë shqipes në flamur dhe vendet tona të jenë përgjithmonë të lira.

Nuk është aspak e lehtë të përshkruhet vepra e gjakut të pastër të bijëve tanë, të dëshmorëve të kombit, por këtë Nëntor jam shumë krenar sepse ngado që eca kam parë vetëm lot gëzimi, ky gëzim i ndërtuar mbi sakrificën e atyre që sot ne festojmë të lirë.

Ka mbaruar koha kur festat e Nëntorit i festonim fshehurazi, që flamuri shqiptar ngritej fshehurazi dhe që shpresat mos të humbnin, e gjithë kjo ka mbetur histori, histori në të cilën ne sot i kujtojmë dhe nuk i harrojmë.

Lavdi të gjithë dëshmorëve të kombit dhe veprës së tyre!

1. Tahir Sinani – Tropojë Shqipëri

2. Fadil Nimani – Gërkoc Gjakovë

3. Lefter Bicaj – Teli – Berat, Shqipëri

4. Ndriçim Hoxha – Librazhd, Shqipëri

5. Pajtim Roci – Kukës, Shqipëri

6. Shpend Llagami – Shqipëri

7. Rrahim Beqiri – Roki- Dardanë

8. Afrim Vehbi Kalanica – Jezercë, Ferizaj

9. Visar Krasniqi – Malishevë

10. Labinot Krasniqi – Malishevë

11. Shefik Miftari – Gjilan

12. Fikri Mursel Fejziu – Rahovec

13. Skifter Milazim Arifi – Gjilan

14. Ahmet Krasniqi – Prizren

15. Elmi Bedri Kamberi – Recak, Shtimje

16. Shpend Mazdrekaj – Prilep, Deçan

17. Elmi Hoti – Malishevë

18. Muzafer Veli Xhaferi – Tanushë, Shkup

19. Nijazi Mifti Sinani – Tanushë, Shkup

20. Qemal Shaqiri – Hasanbeg, Shkup

21. Gazmend Avdi Arifi – Tanushë, Shkup

22. Elham Ismail Curri-Hani i Elezit

23. Hajredin Arifi – Sellcë, Tetovë

24. Zeqirija Nevaip Tahiri – Vicë, Tetovë

25. Servet Shabani – Llacë, Tetovë

26. Servet Isa Hajredini – Tetovë

27. Fadil Halil Rufati – Lisec, Tetovë

28. Omer Vajdin Shabani – Sellcë, Tetovë

29. Zaim Zeqiri – Vaksince, Kumanovë

30. Jetulla Miftari – Nikushtak, Kumanovë

31. Agim Rufati – Slupcan, Kumanovë

32. Mexhid Hamidi – Runicë, Kumanovë

33. Harun Shenasi Kasumi – Sllupcan, Kumanovë

34. Arif Ibrahimi – Llopat, Kumanovë

35. Sali Latifi – Hotël, Kumanovë

36. Ismet Latifi – Mojance, Shkup

37. Arsim Bajrami – Llopat, Kumanovë

38. Llokman Neziri – Hotël, Kumanovë

39. Ali Mahmuti – Hasanbeg, Shkup

40. Isa Fadil Ahmeti – Hotël, Kumanovë

41. Faik Ibrahimi, Kumanovë

42. Shenasi Ibrahimi – Sllupcan, Kumanovë

43. Agim Zenuni – Kumanovë

44. Sahit Sejdi Serani – Tanushë, Shkup

45. Avdi Milazim Mustafa – Haraçinë, Shkup

46. Agim Bexhet Nebiu – Haraçinë, Shkup

47. Nezir Avdi Demiri – Kumanovë

48. Gjylsere Sahiti – Kumanovë

49. Beqir Sadiku – Sllupcan, Kumanovë

50. Mirsad Sali Abdyluli – Haraçinë, Shkup

51. Zejadin Qani Zymberi – Haraçinë, Shkup

52. Skender Matallari – Shkup

53. Hasip Emurllahu – Hotël, Kumanovë

54. Ilajsa Memeti – Mateç, Kumanovë

55. Mevludin Mehmeti – Mateç, Kumanovë

56. Zekirja Nebi Hasani – Shkup

57. Fejzi Zija Sulisi – Hasanbeg, Shkup

58. Mahir Kamberi – Gajre, Tetovë

59. Ramadan Halimi – Lubeten, Shkup

60. Abdyl Mexhid Shahini – Sllupcan, Kumanovë (14 vjeçar)

61. Bedri Halimi – Neproshten, Tetovë

62. Rametulla Miftar Ahmeti – Kapoçindoll, Tetovë

63. Shaban Sahiti – Gjermë, Tetovë

64. Selman Nuhiu – Poroj, Tetovë

65. Nexhmedin Ismail Qemal Sulejmani – Poroj, Tetovë

66. Murtezan Merxhan Etemi – Sllatinë, Tetovë

67. Burim Nijazi Hiseni – Sllatinë, Tetovë

68. Haxhi Remzi Osmani – Sllupçan

69. Ismet Neshat Bajrami – Brezë, Shkup

70. Arben Bajrami – Bojanë, Shkup

71. Abaz Lute Beqiri – Haraçinë, Shkup

72. Adem Shefik Hasani – Hasanbeg, Shkup

73. Ramiz Demiri – Sllupçan, Kumanovë

74. Aqim Sulejmani – Jazhincë, Tetovë

75. Sulejman Rasim Limani – Bozovcë, Tetovë

76. Ismet Fejzullahu – Reçicë, Tetovë

77. Abdylmexhid Abdylrahmani – Shipkovicë, Tetovë.

78. Refik Ilajzi – Kalishtë, Tetovë

79. Imri Elezi – Shkup

80. Ismail mehmeti – Drenovec, Tetovë

81. Muzafer Agushi – Haraçinë, Shkup

82. Isa Fazliu – Tërnovë, Gostivar

83. Naser Ademi – Negotina e Gostivarit

84. Brahim Ademi – Ferizaj

84. Hyra Emini – Ferizaj

85. Nehat Curri – Hani i Elezit, Shkup

86. Arben Ramadani – Kokaj

https://bit.ly/3GNvS77