Eldin Ademi: BDI është parti e cila gjithmonë ka përfaqësuar vlerë për gjithë popullin

Kryetari i BDI-së Ali Ahmeti sonte ka vazhduar takimin me qytetarët e komunës së Jegunovcës. Para të pranishmëve krahas kryetarit Ahmeti, fjalim rasti kanë...

Propozim buxheti për vitin 2023, fillon debati rreth amandamenteve

Shkup, 30 nëntor – Prej sot fillon debati i amandamenteve për Propozim buxhetin për vitin 2023. Janë parashtruar 263 amandamente, prej të cilave 199 nga VMRO-DPMNE-ja opozitare.

Të hënën përfundoi debati i përgjithshëm, gjatë të cilit pushteti dhe opozita i parashtruan qëndrimet e tyre. Sipas shumicës parlamentare, parashtresat e projektuara buxhetore do të mundësojnë rikuperim ekonomik dhe ballafaqim me pasojat nga kriza energjetike, ndërsa opozita vlerëson se bëhet fjalë për buxhet më të lartë historik, inflacionist dhe shpërdorues.

Në Propozim buxhetin për vitin e ardhshëm rritja u projektua në 2,9 për qind, ndërsa inflacioni për 7,1 për qind.

Të ardhurat e përgjithshme janë planifikuar në nivel të 282 miliardë denarë dhe janë më të larta për 14,8 për qind në krahasim me vitin 2022, ndërsa harxhimet në nivel prej 324,8 miliardë denarëve ose janë për 12,6 për qind më të larta në krahasim me vitin 2022. Deficiti buxhetor është në nivel të 4,6 për qind nga BPV i planifikuar. Për harxhimet kapitale, megjithatë, janë planifikuar 48,9 miliardë denarë ose për rreth 52,3 për qind më lartë se në krahasim me planin për vitin 2022

Latest Posts

Ali Ahmeti sonte takon qytetarët e komunës së Tearcës, tek restorant “Ulqini”

Kryetari i BDI Ali Ahmeti sonte me bashkëpunëtorë pritet që të takojë qytetarët në komunën e Tearcës, njoftojnë nga BDI. Takimi do të fillojë në...

Arrestohet Alda Klosi, ish-zyrtarja e lartë së cilës pastruesja i vodhi qindra mijëra euro

Arrestohet nga policia nga Tirana Alda Klosi, ish-drejtoresha e koncesioneve në Ministrinë e Ekonomisë. Ish-zyrtarja e lartë, e cila ka qene edhe shefe kabineti...

Scholz: Qeveria gjermane do të vazhdojë të punojë ngushtë me Melonin

Qeveria gjermane dëshiron të vazhdojë bashkëpunimin e saj të ngushtë me udhëheqjen e re italiane nën kryeministren e djathtë Giorgia Meloni, deklaroi kancelari...