Raporti tregon se sa e njohin nxënësit kosovarë matematikën


Sa e njohin nxënësit kosovarë matematikën? Tregon raporti.

Inxhinieri, Ermal Sadiku, ka komentuar një raport të International Mathematical Olympiad, ku Kosova renditet kah fundi i tabelës kur bëhet fjalë për vendet evropiane.

Sipas raportit pas Kosovës janë vetëm Islanda, Luksenburgu, Mali i Zi dhe Lihtenshtajni.

Ndërkaq listës i prin, Rumania, Gjermania dhe Izraeli.

Shqipëria gjendet vetëm një pozitë më lartë se Kosova.

“Mire i kemi punet ne matematike…sjemi ne fund”, ka shkruar Sadiku.