Putin fajëson perëndimin për luftën/ “Populli i Ukrainës po përdoret si mish për top”

Presidenti rus Vladimir Putin ka fajësuar sërish Perëndimin për luftën e zgjatur në Ukrainë. Sipas tij Perëndimi po mbjell qëllimisht kaos dhe dhunë për të arritur qëllimet e tij gjeopolitike.

 

 

VLADIMIR PUTIN

PRESIDENT I RUSISE

Konflikti në Ukrainë është një përpjekje e SHBA-së dhe satelitëve të saj për të përdorur këtë vend për të dëmtuar Rusinë. Për vite me radhë, Perëndimi ka shfrytëzuar paturpësisht burimet e Ukrainës, ka inkurajuar gjenocid në Donbas dhe e ka kthyer këtë komb në një koloni.

 

 

Kreu i Kremlinit tha se populli ukrainas por përdoret si mish për top, praktik kjo e njohur nga Perëndimi për të ruajtur dominimin në skenën globale.

 

 

VLADIMIR PUTIN

PRESIDENT I RUSISE

Perëndimi tani po e përdor në mënyrë cinike popullin ukrainas si mish për top. Si një kal lufte kundër Rusisë, vazhdon të dërgojë armë, municione dhe mercenarë në Ukrainë, duke e shtyrë këtë popull në rrugën e vetëvrasjes.

 

 

Presidenti rus deklaroi se bota të drejtohet nga rregulla të tjera sigurie. Nga vende që respektojnë njëra-tjetrën dhe jo që vendosin monopolin e tyre.