Uniformat e Policisë edhe në gjuhën shqipe, Grubi: Mision i kryer me sukses

Në Maqedoninë e Veriut ka hyrë në fuqi Dekreti për uniformat e policisë, të cilin Qeveria e miratoi para një viti në bazë të...

Vota e emigrantëve/ Kushtetuesja-Parlamentit: Plotësoni boshllëkun ligjor

Gjykata Kushtetuese ka shpallur se në zgjedhjet e 25 prillit 2021 është cënuar e drejta e emigrantëve për të votuar.

 

 

 

Kushtetuesja i dha pjesërisht të drejtë shoqatës  “Diaspora për Shqipërinë e Lirë” duke vendosur se për shkak të boshllëkut ligjor është cënuar e drejta kushtetuese e votës së emigrantëve.

 

 

Për këtë arsye Gjykata Kushtetuese urdhëron Parlamentin që brenda një viti të plotesojë këtë boshllëk ligjor për të mundësuar votën e emigrantëve.

 

 

 

Sipas  kodit zgjedhor çdo emigrant mund të votojë, por duhet të kthehet në Shqipëri për të ushtruar të drejtën e votës.

 

 

Nga ana tjetër me marrëveshjen e 5 qershorit në kod u shtuan disa nene që mundesonin votën e emigrantëve aty ku jetojnë, por ato nuk u zbatuan për shkak të kohës së kufizuar nga miratimi i ligjit deri në zgjedhje.

 

 

Megjithatë kur të publikohet vendimi i arsyetuar do të kuptohet se çfarë kërkon saktësisht Gjykata Kushtetuese në lidhje me votën e emigrantëve.

 

Latest Posts

Ministrja gjermane: Duhet të nisë rindërtimi i Ukrainës

Ministrja gjermane për Zhvillim, Svenja Schulze, ka thënë se duhet të nisin përgatitjet për rindërtim të Ukrainës dhe riparim të dëmeve të luftës.   Ajo i...

Drama e Jeton Nezirajt, ndër përkthimet më të mira në maqedonisht

“Ballkan Bordelo” nga Jeton Neziraj, është njëra nga tri veprat e autorëve ballkanikë që është përzgjedhur për botim në gjuhën maqedonase. Përkthimin e kësaj drame...

Uniformat e Policisë edhe në gjuhën shqipe, Grubi: Mision i kryer me sukses

Në Maqedoninë e Veriut ka hyrë në fuqi Dekreti për uniformat e policisë, të cilin Qeveria e miratoi para një viti në bazë të...