Grubi takon u.d. Ambasadorin Gjerman Otto Graf: Ndryshimet kushtetuese këtë vit!

Zëvendës kryetari i parë i Qeverisë dhe ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive, z. Artan Grubi, ka pritur në takim ushtruesin e...

Grubi: “Korridori 8 çdo ditë e më konkret dhe më afër realizimit”

Pas vendimit të Bashkimit Europian për përfshirje të korridorit 8 në hartën dhe mbështetjen e korridoreve europiane, edhe Shqipëria nis me aksin e rendësishëm të Korridorit, rrugën Elbasan – Qafë Thanë, informon zëvendëskryeministri i parë i Maqedonisë së Veriut, Artan Grubi.

“Projektet kyçe infrastrukturore me Shqipërinë përfshijnë kufirin e përbashkët (nis në janar 2023), portin e thatë në Strugë për portin e ri shqiptar në Durrës (firmoset të hënën), lidhjen energjetike (në ndërtim e sipër), lidhje me autostradë (nis në pranverë) dhe me hekurudhë. Për pak vite, distancat vijuese reduktohen në: Shkup – Tiranë 2.5 orë, Shkup – Durrës ndër 3 orë, Shkup – Vlorë 3 orë”, theksoi zëvendëskryeministri i parë Grubi.

Latest Posts

Heshtja zgjedhore në Mal të Zi nis në mesnatë

Në Mal të Zi, në mesnatë fillon heshtja zgjedhore fillon, në prag të rundit të dytë të zgjedhjeve presidenciale, që do të mbahet të...

Si mbërritën deri tek akpadia penale ndaj ish-presidentit, prokurorët e Manhatanit?

Akuza penale e ngritur ndaj ish-Presidentit Donald Trump në Nju Jork, rrjedh nga një pagesë për të siguruar heshtjen e aktores së filmave pornografikë...