Zvicra regjistron temperatura deri në minus 27 gradë Celsius

Mbrëmja e djeshme ishte jashtëzakonisht e ftohtë në Zvicër.

 

 

”Në zonën malore të Buffaloras, temperaturat ranë në minus 27 gradë Celsius në një lartësi prej 1 970 metrash”.

 

 

Temperatura më e ftohtë e matur në një lartësi prej më pak se 1 000 metra u regjistrua në qytetin veriperëndimor të Welschenrohrit, ku ishte minus 17,9 gradë Celsius, në një lartësi prej 679 metrash.

 

 

Megjithatë, mbrëmë nuk është thyer asnjë rekord.

 

 

Shumica e të dhënave të motit të ftohtë të vendit datojnë në vitet 1970 dhe 1980.

 

 

”Temperatura më e ulët e regjistruar prej minus 41,8 gradë Celsius u mat në fshatin perëndimor të La Brévine në janar 1987”, sipas autoriteteve meteorologjike zvicerane.

 

 

Mbrëmë atje ishte minus 25,3 gradë Celsius.