Mustafa: Osmani sot e shpalli të vdekur shpresën e Luginës së Preshevës për t’u bashkëngjitur me Kosovën


Zëvendëskryetari i Preshevës, Ragmi Mustafa, ka deklaruar se sot presidentja Vjosa Osmani në adresimin e saj vjetor para Kuvendit të Kosovës e ka shpallur të vdekur idenë e shpresën e shqiptarëve të Luginës së Preshevës për t’u bashkëngjitur me Kosovën.

Ai, me anë të një postimi në rrjetin social Facebook, ka deklaruar se ish-presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ishte i angazhuar që ta bashkojë Luginën me Kosovën.

“Të dashur shqiptarë e shqiptare të Preshevës, Bujanocit e Medvegjës! Sot, në parlamentin e Republikës së Kosovës presidentja e vendit shpallë të vdekur idenë e shpresën e shqiptarëve të Luginës së Preshevës për bashkëngjitje me Kosovë. Me këtë, njëkohësisht shfuqizon Referendumin e 1 e 2 marsit të vitit 1992, luftën e UÇPMB-së dhe aspiratën shekullore të shqiptarëve të këtyre trojeve për ribashkim me Republikën e Kosovës”.

“Asnjëherë nuk ka qenë në të kaluarën si të afërme por edhe të largët shkëmbimi territorial në mes Kosovës e Serbisë. Por, ka pasur një angazhim e zotim të presidentit Thaçi që të ribashkoj Preshevën, Medvegjën e Bujanocin me Republikën e Kosovës”.

“Rikujtojmë, se nuk mund të ketë presidente e as president as në Kosovë e as në Serbi, që të shuaj për dhe, jo vetëm dëshirën e shqiptarëve të Preshevës, Bujanocit e Medvegjës por as edhe dokumentet e saja për përcaktueshmëri e vetëvendosje të tyre se ku duan të jetojnë”,ka shkruar Mustafa.