Grubi: Korridori 8 shumë domethënës për qytetarët, ekonominë dhe për lidhje rajonale

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë – Artan Grubi i shoqëruar nga kryeministri Dimitar Kovaçevski, ministri i Transportit dhe Lidhjeve Bllagoj Boçvarski, zëvendësministri Bekim Rexhepi,...

Francë: Prezervativë falas për 18-25 vjeçarët

“Një mini-revolucion për kontracepsionin.” Kështu e përshkroi presidenti francez Emmanuel Macron masën e qeverisë për të ofruar falas prezervativë për të rinjtë nga mosha 18 deri në 25 vjeç.

 

 

Të rinjtë mund t’i marrin prezervativët falas në farmaci duke filluar nga 1 janari 2023. Kjo është një përpjekje e qeverisë për të reduktuar shtatzënitë e padëshiruara tek të rinjtë.

 

 

Në fillim të këtij viti Franca miratoi edhe pilulat kontraceptive hormonale falas për femrat nën moshën 26 vjeçpër të shmangur situatat, në të cilat gratë detyrohen ta ndërpresin marrjen e kontraceptivëve, sepse nuk mund ta përballojnë pagesën e tyre.

Latest Posts

Nëse i shihni diku këta dy persona, lajmërojeni menjëherë policinë

Policia shpall në kërkim dy persona nga Drenasi Policia e Kosovës ka shpallur në kërkim dy persona nga Komuna e Drenasit, pasi dyshohen për veprat...

Berisha kërcënon Ramën para 11 shkurtit: Largohu, ose do përballesh me probleme të mëdha

Teksa ashpërsoi gjuhen ndaj Ramës që refuzoi të merrte pojesë në seancën parlamentare të kësaj të enjte I kërkuar nga opozita për sqarime...

Komisioni Evropian miratoi një donacion shtesë prej 22,5 milionë euro për sistemin rajonal të menaxhimit të mbeturinave

Pas nënshkrimit të Marrëveshjes për hua me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, me të cilën u siguruan 55 milionë euro për zhvillimin e...

Grubi: Korridori 8 shumë domethënës për qytetarët, ekonominë dhe për lidhje rajonale

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë – Artan Grubi i shoqëruar nga kryeministri Dimitar Kovaçevski, ministri i Transportit dhe Lidhjeve Bllagoj Boçvarski, zëvendësministri Bekim Rexhepi,...