Policia deklarohet për thyerjen e xhamave të disa lokaleve në Veri, Policia: Dyshohet se mund të jetë vepër e strukturave kriminale


Thyerja e xhamave të disa lokaleve në Veri, Policia: Dyshohet se mund të jetë vepër e strukturave kriminale.

Policia e Kosovës ka reagua pas raportimeve se në Veri të Kosovës janë thyer xhamat e disa lokaleve.

Pas hetimeve të Policisë dyshohet se kjo mund të jetë vepër e grupeve kriminale.

“Sipas informacioneve fillestare dyshohet se shpërthimi mund të jetë veprim kriminal nga strukturat e organizuara kriminale dhe vazhdim i përpjekjeve për të ngritur tensione dhe destabilizim të situatës, në funksion të shtrirjes së ndjenjës së pasigurisë dhe frikës”, thuhet në njoftimin e Policisë.

Po ashtu është Policia është duke punuar për të identifikuar sulmuesi.

“Policia e Kosovës me njësitet e saj, përfshirë edhe njësinë kundër terrorizmit po ndërmerr veprime intensive në hetimin e këtij rasti për identifikimin dhe sjelljen para drejtësisë kryerësve të këtyre veprave kriminale.

“Fushatat propaganduese të ditëve të fundit nga qarqe politike e media kryesisht serbe, kundërshtohen fuqishëm nga Policia e Kosovës dhe kërkohet nga qytetarët dhe mediat në përgjithësi që çdo informacion të ndjeshëm ta konfirmojnë përmes autoriteteve kompetente, respektivisht zyrës për media në Policinë e Kosovës, me qëllim të informimit të drejtë dhe posedimit të informatave të sakta dhe në kohë reale”, përfundon njoftimi.