Grubi: Korridori 8 shumë domethënës për qytetarët, ekonominë dhe për lidhje rajonale

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë – Artan Grubi i shoqëruar nga kryeministri Dimitar Kovaçevski, ministri i Transportit dhe Lidhjeve Bllagoj Boçvarski, zëvendësministri Bekim Rexhepi,...

Asnjë punëtor i sektorit publik nuk e di sa do ta ketë pagën me ligjin e ri, s’ka koeficient të përcaktuar


Bankat e shkollave për më shumë se një muaj ishin bosh. Personeli shëndetësor trajtonte vetëm rastet emergjente.

Policët ishin në nivelin më të lartë të detyrës, por të pakënaqur me atë që paguheshin. Të gjitha këto ishin rrjedhojë e ligjit të pagave në lexim të parë.

E këtë të enjte Kuvendi i Kosovës votoi këtë projektligj edhe në lexim të dytë.

Nga qeveria nuk u bë e ditur nëse kanë ndryshuar koeficientet sipas kërkesave të sindikatave.

Megjithatë ata që ishin më të zhurmshmit, Sindikata e Arsimit, duket se janë zbutur pak, pasi që më nuk kanë opsion protestat e grevat.

“Nëse ky ligj kalon, ashtu siç e kemi parë ne, ne besojmë se në të ardhmen natyrisht që do të kemi edhe shumë çështje për t’i diskutuar me Qeverinë, e në veçanti me Ministrinë e Arsimit, ngase edhe për vitin 2023 na mbeten jashtëzakonisht shumë punë për të punuar bashkarisht”, ka thënë Vjollca Shala nga SBASHK.

Se si kanë vepruar qeveria me kërkesat e tyre nuk e dinë as nga Federata Sindikale e Shëndetësisë.

Megjithatë kryetarja e kësaj sindikate, Tevide Imeri, nuk hedh poshtë mundësinë që nëse kërkesat e tyre nuk janë marrë parasysh, te ndërmarrin veprime.

“Ne e kemi të vetmin mjet grevën, me të cilën i realizojmë kërkesat e punëtorëve shëndetësorë. është i vetmi mjet, ne nuk kemi mjet tjetër përvç protestave e grevave. Ne i kemi hapur rrugë dialogut social gjatë gjithë kohës, ju e dini prej kur unë jam në krye të federatës”, ka deklaruar Imeri për T7.

Kurse, Imer Zeqiri nga Sindikata e Policisë së Kosovës thotë se ende nuk e dine se cka përmban projektligji.

“Kur të del ligji, te shohim se cilat kërkesa janë përmbushë dhe cilat jo, dhe nëse vërtetë nuk janë përmbushë, vlera e koeficientit nuk është caktu për asnjë kategori”, ka thënë Zeqiri.

E për ekonomistin dhe sindikalistin Ali Sefaj është e çuditshme se si votohet projektligji për pagat pa u bërë publik koeficientet.

Ligji për paga pritet të filloj implementimin që nga 1 shkurti.

Latest Posts

Nëse i shihni diku këta dy persona, lajmërojeni menjëherë policinë

Policia shpall në kërkim dy persona nga Drenasi Policia e Kosovës ka shpallur në kërkim dy persona nga Komuna e Drenasit, pasi dyshohen për veprat...

Berisha kërcënon Ramën para 11 shkurtit: Largohu, ose do përballesh me probleme të mëdha

Teksa ashpërsoi gjuhen ndaj Ramës që refuzoi të merrte pojesë në seancën parlamentare të kësaj të enjte I kërkuar nga opozita për sqarime...

Komisioni Evropian miratoi një donacion shtesë prej 22,5 milionë euro për sistemin rajonal të menaxhimit të mbeturinave

Pas nënshkrimit të Marrëveshjes për hua me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, me të cilën u siguruan 55 milionë euro për zhvillimin e...

Grubi: Korridori 8 shumë domethënës për qytetarët, ekonominë dhe për lidhje rajonale

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë – Artan Grubi i shoqëruar nga kryeministri Dimitar Kovaçevski, ministri i Transportit dhe Lidhjeve Bllagoj Boçvarski, zëvendësministri Bekim Rexhepi,...