Grubi: Korridori 8 shumë domethënës për qytetarët, ekonominë dhe për lidhje rajonale

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë – Artan Grubi i shoqëruar nga kryeministri Dimitar Kovaçevski, ministri i Transportit dhe Lidhjeve Bllagoj Boçvarski, zëvendësministri Bekim Rexhepi,...

Isa Mustafa flet për planin franko-gjerman: Nuk e zgjidh njohjen e Kosovës nga Serbia


Mustafa për planin franko-gjerman: Nuk e zgjidh njohjen e Kosovës nga Serbia.

Ish-kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa lidhur me planin franko-gjerman ka thënë se ai nuk e zgjidh njohjen nga Serbia, shkruan Gazeta Online Reporteri.net.

Por, sipas Mustafës, ky plan, ndihmon Kosovën në relacion me integrimet evropiane dhe ato euroatlantike.

“Duket se është një plan i ndërmjetëm, i cili nuk e zgjidh njohjen nga Serbia, por bën progres në konsolidimin e statusit të shtetit të Kosovës në relacion me BE-në dhe në relacione euroatlantike”, tha ish-kryeministri Mustafa.

Tutje ai thotë se Kosova duhet ta shfrytëzojë rastin e të vazhdojë para, se sa të stagnojë e të bëhet kthim prapa, e që siç thotë ai vetëm një veprim i papërgjegjshëm i Qeverisë mund ta qesë çdo gjë nga binarët.

“Do të duhej të shfrytëzohej rasti, sepse më mirë është një hap përpara sesa të stagnohet dhe të kthehemi prapa. Sa i përket kohës, vlen vetëm një veprim i papërgjegjshëm i Qeverisë që ta qesë çdo gjë nga binarët”, tha Mustafa për Zërin.

Plani evropian, ndryshe i njohur edhe si plani franko-gjerman, thuhet t’i rregullojë marrëdhëniet mes Kosovës dhe Serbisë, sipas Kartës së OKB-së, ku njëra ndër pikat është anëtarësimi i Kosovës në organizata ndërkombëtare pa u penguar nga Serbia.

Kjo, është cilësuar edhe si aseti më i rëndësishëm që Kosova mund të nxjerrë nga kjo marrëveshje, ku ndonëse nuk përmban njohje de jure nga Serbia, ajo merr njohjen de facto prej saj.

Plani franko-gjerman është cilësuar si “bazë e mirë dhe e shëndosh” për negociata të mëtejme nga krerët e shtetit, ndonëse nuk e zgjidh në mënyrë permanente çështjen mes Kosovës dhe Serbisë.

Madje, sipas Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, ku plan do të duhej të përfundojë më së largu deri në pranverën e këtij viti, ndonëse afate të këtilla nuk janë pohuar edhe nga pala tjetër negociuse.

Latest Posts

Nëse i shihni diku këta dy persona, lajmërojeni menjëherë policinë

Policia shpall në kërkim dy persona nga Drenasi Policia e Kosovës ka shpallur në kërkim dy persona nga Komuna e Drenasit, pasi dyshohen për veprat...

Berisha kërcënon Ramën para 11 shkurtit: Largohu, ose do përballesh me probleme të mëdha

Teksa ashpërsoi gjuhen ndaj Ramës që refuzoi të merrte pojesë në seancën parlamentare të kësaj të enjte I kërkuar nga opozita për sqarime...

Komisioni Evropian miratoi një donacion shtesë prej 22,5 milionë euro për sistemin rajonal të menaxhimit të mbeturinave

Pas nënshkrimit të Marrëveshjes për hua me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, me të cilën u siguruan 55 milionë euro për zhvillimin e...

Grubi: Korridori 8 shumë domethënës për qytetarët, ekonominë dhe për lidhje rajonale

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë – Artan Grubi i shoqëruar nga kryeministri Dimitar Kovaçevski, ministri i Transportit dhe Lidhjeve Bllagoj Boçvarski, zëvendësministri Bekim Rexhepi,...