Uniformat e Policisë edhe në gjuhën shqipe, Grubi: Mision i kryer me sukses

Në Maqedoninë e Veriut ka hyrë në fuqi Dekreti për uniformat e policisë, të cilin Qeveria e miratoi para një viti në bazë të...

Gjatë vitit 2022, numri i aksidenteve shënoi rënie


Numri i aksidenteve shënoi rënie gjatë vitit 2022.

Gjatë vitit 2022 numri i aksidenteve në Kosovë ka shënuar rënie në 2,26 për qind. Kështu ka bërë të ditur Jeton Rexhepi, shef i Divizionit për Komunikacionin Rrugor në Policinë e Kosovës.

“Numri i aksidenteve me dëme materiale ka shënuar rënie në 4.24 për qind. Aksidentet me fatalitet kanë shënuar rënie në 4 për qind, ndërsa edhe numri i personave të vdekur është në rënie”, ka thënë Rexhepi, teksa ka shtuar se këto të dhëna përfshijnë të gjitha territorin e Kosovës.

Ai ka potencuar se shkaktari dhe faktori njeri merr një përqindje të lartë të përfshirjes në aksidente të trafikut rrugor.

“Në të gjithë muajt e vitit Policia e Kosovës të gjitha problemet e infrastrukturës i realizon me anë të dy apo më shumë metodave. E para, është rikujtimi për rreziqet – kemi treguar se si duhet të përgatitet një mjet për të dalë në rrugë, si duhet vepruar kur ka akull, ngrica”, ka thënë tutje Rexhepi, për RTV Dukagjini.

Ai ka shtuar se i kanë pajisjet e quajtura “vetura inteligjente”, të cilat janë në fazën e parë të implementimit.

“Ne vlerësojmë që dhe kjo pajisje ka ndihmuar Policinë e Kosovës. Është me rëndësi që pajisje të tilla lehtësojnë punën e Policisë, por në të njëjtën kohë dëshmojnë punën që e bën Policia e Kosovës”, ka theksuar Rexhepi.

Shefi i Divizionit për Komunikacionin Rrugor në Policinë e Kosovës ka potencuar se kapacitet e Policisë së Trafikut janë të mjaftueshme, por sipas tij do të ishte e dëshirueshme që edhe aspekti tjetër të ndikojë që siguria rrugore të jetë më e madhe.

Rexhepi në fund ka bërë të ditur se janë 106 persona që kanë vdekur në aksidente gjatë vitit të kaluar.

Latest Posts

Gjermania i dorëzon Ukrainës 18 tanke Leopard 2

Forcat e armatosura të Ukrainës kanë marrë 18 tanke moderne luftarake Leopard 2A6 nga Gjermania, konfirmoi të hënën kancelari Olaf Scholz gjatë një konference...

Ministrja gjermane: Duhet të nisë rindërtimi i Ukrainës

Ministrja gjermane për Zhvillim, Svenja Schulze, ka thënë se duhet të nisin përgatitjet për rindërtim të Ukrainës dhe riparim të dëmeve të luftës.   Ajo i...

Drama e Jeton Nezirajt, ndër përkthimet më të mira në maqedonisht

“Ballkan Bordelo” nga Jeton Neziraj, është njëra nga tri veprat e autorëve ballkanikë që është përzgjedhur për botim në gjuhën maqedonase. Përkthimin e kësaj drame...