Grubi takon u.d. Ambasadorin Gjerman Otto Graf: Ndryshimet kushtetuese këtë vit!

Zëvendës kryetari i parë i Qeverisë dhe ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive, z. Artan Grubi, ka pritur në takim ushtruesin e...

Shaqiri: 25 shkolla do të marrin sisteme diellore fotovoltaike, mbrojmë mjedisin dhe përmirësojmë kushtet për mësim

Ministria e Arsimit dhe Shkencës do të përmirësojë efiçencën energjetike të shkollave fillore dhe të mesme me  instalimin e sisteme fotovoltaike diellore. Projekti do të realizohet me grant prej 1.1 milionë euro të siguruar nga Banka për Zhvillim të Këshillit të Evropës

I realizojmë angazhimet për kushte më të mira për mësim si dhe krijimin e  mjedisit  jetsor të shëndetshëm . Fondi Evropian për  Investime të Gjelbërta Shoqërore, të dedikuara për  përforcimin e masave gjithëpërfshirëse klimatike, na mundësoi të investojmë në efiçencën e energjisë të paktën në 25 shkolla. Efekti është i dyfishtë – bëjmë zëvendësime në energjinë të bazuar në lëndë djegëse fosile me energji të pastër dhe të rinovueshme dhe njëkohësisht kemi kursime në faturat e energjisë. Këto mjete do të riinvestohen në përmirësimin e kushteve në shkolla”, deklaroi Ministri i Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri pas miratimit të grantit.

Shkollat e përfshira në  projektin e ri janë rikonstruktuar më parë me një hua nga Banka për Zhvillim  në kuadër të Këshillit të Evropës.

Ndërgjegjësimi tek nxënësitë  për çështjet energjetike dhe ndryshimet  klimatike është një nga prioritetet e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës. Njohja e nevojave për  tranzicion të gjelbër është integruar në sistemin arsimor.

Trajnime për integrimin e edukimit mjedisor dhe ndryshimeve klimatike në programet mësimore e ndoqën 121 mësimdhënës . Qëllimi është gjatë procesit arsimor që nxënësit të zhvillojnë kompetenca, të fitojnë njohuri, shkathtësi dhe qëndrime të domozdoshme për mbrojtjen e mjedisit jetësor  dhe tranzicionin në  ekonomi dhe shoqëri më të drejtë dhe më të gjelbërt.

Latest Posts

Heshtja zgjedhore në Mal të Zi nis në mesnatë

Në Mal të Zi, në mesnatë fillon heshtja zgjedhore fillon, në prag të rundit të dytë të zgjedhjeve presidenciale, që do të mbahet të...

Si mbërritën deri tek akpadia penale ndaj ish-presidentit, prokurorët e Manhatanit?

Akuza penale e ngritur ndaj ish-Presidentit Donald Trump në Nju Jork, rrjedh nga një pagesë për të siguruar heshtjen e aktores së filmave pornografikë...