Masakër në Los Angeles/ Breshëri plumbash mbi turmën që po festonte Vitin e Ri Kinez

Masakër në Monterey Park në zonën e Los Angeles në Kaliforni.

 

Disa persona kanë gjetur vdekjen dhe shumë të tjerë u plagosën pasi një shtetas hapi zjarr masiv duke zbrazur disa karikatore mbi turmen që ishte mbledhur të festonte Vitin e Ri Hënor (Kinez).

 

Sipas Los Angeles Times , dhjetëra mijëra njerëz ishin mbledhur për fillimin e një festivali dy-ditor, një nga ngjarjet më të mëdha të Vitit të Ri Hënor në këtë zonë të Kalifornisë në SHBA.

 

Ngjarjan e rëndë ndodhi në orën 22:00 me orën locale ose 07:00 e mëngjesit me orën tonë.

 

Numri i viktimave është ende i paqartë.

 

Vitin i Ri Hënor është festa më e përzemërt dhe të festuar në Kinë. Ajo shënon fillimin e vitit të ri sipas kalendarit tradicional kinez sipas të cilit çdo muaj fillon me një hënë të re.

 

Ndryshe nga Viti i Ri që festohet më 1 janar, ai kinez nuk ka një datë të caktuar, por mund të bjerë në një periudhë gati një mujore që luhatet  midis 21 janarit dhe 20 shkurtit të kalendarit gregorian .