10 të vdekur deri tani nga masakra në festivalin e Vitit të Ri Kinez në Los Angeles

10 persona janë vrarë dhe 16 të tjerë  janë plagosur gjate një festivali  ne Los Angelos për Vitin e Ri kinez.

Videot e shperndara ne rrjetet sociale tregojnë policinë dhe zjarrfikëset në zonë që ofrojnë ndihmën e pare.

 

Të plagosurit janë dërguar në spitale të ndryshme të zones.Dëshmitarët okularë thonë se kanë parë një burrë me automatik në zonë  i cili dyshohet se ka qënë autor i ngjarjes tragjke, ndërsa ende nuk është arrestuar nga policia.

 

Motivet e sulmit mbeten gjithashtu te paqarta.

 

Festivali i Vitit të Ri Kinez konsiderohet si një nga më të mëdhenjtë. Los Angeles ka nje perqendrim te larte te popullsise aziatike.

 

Festimet pritet te zgjasin disa dite. Vitin e e shkuar ne festivalin e vitit te ri kinez kane marrë pjesë mbi 100,000 njerez.