Grubi: Korridori 8 shumë domethënës për qytetarët, ekonominë dhe për lidhje rajonale

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë – Artan Grubi i shoqëruar nga kryeministri Dimitar Kovaçevski, ministri i Transportit dhe Lidhjeve Bllagoj Boçvarski, zëvendësministri Bekim Rexhepi,...

Jusuf Buxhovi pas pranimit në AMH, në mision kundër gënjeshtrave të historiografisë serbe (Video)

Jusuf Buxhovi sot ka qenë mysafir në emisionin e mëngjesit në RTK, ku ka folur për rëndësinë e pranimit të tij në Asociacionin Amerikan të Historianëve që u bë e ditur javën e kaluar.
Sipas Buxhovit, me anëtarësimin në të, do të mundet më lehtë t’u jepet përgjigje gënjeshtrave të historiografisë serbe për shumë ngjarje, e sidomos për çështjet që kanë të bëjnë me Kosovën dhe shqiptarët.

Ky asociacion, sqaroi Buxhovi organizon shumë simpoziume, me të cilat janë të lidhura s institucione të larta amerikane, dhe tashmë i janë kërkuar dy punime shkencore për gjashtë muajt e parë. Tema e parë që ka marrë përsipër historiani kosovar janë gënjeshtrat rreth të ashtuquajturit Shtet Mesjetar Serb, i cili nuk ka ekzistuar dhe që po i bëhet barrë edhe politikës, kosovare, rajonale e botërore dhe tema e dytë, është për gënjeshtrat e Kishës Ortodokse Serbe rreth pronësisë së saj dhe krishterizmit ortodoks në Kosovë, probleme me të cilat Kosova po ballafaqohet edhe nga pakoja e Ahtisarit, me të cilën pronësia e krishterizmit i është dhënë kësaj kishe, gjë që nuk do të kalojë pa pasoja.

Intervista e Jusuf Buxhovit në këtë link:

Latest Posts

Nëse i shihni diku këta dy persona, lajmërojeni menjëherë policinë

Policia shpall në kërkim dy persona nga Drenasi Policia e Kosovës ka shpallur në kërkim dy persona nga Komuna e Drenasit, pasi dyshohen për veprat...

Berisha kërcënon Ramën para 11 shkurtit: Largohu, ose do përballesh me probleme të mëdha

Teksa ashpërsoi gjuhen ndaj Ramës që refuzoi të merrte pojesë në seancën parlamentare të kësaj të enjte I kërkuar nga opozita për sqarime...

Komisioni Evropian miratoi një donacion shtesë prej 22,5 milionë euro për sistemin rajonal të menaxhimit të mbeturinave

Pas nënshkrimit të Marrëveshjes për hua me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, me të cilën u siguruan 55 milionë euro për zhvillimin e...

Grubi: Korridori 8 shumë domethënës për qytetarët, ekonominë dhe për lidhje rajonale

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë – Artan Grubi i shoqëruar nga kryeministri Dimitar Kovaçevski, ministri i Transportit dhe Lidhjeve Bllagoj Boçvarski, zëvendësministri Bekim Rexhepi,...