Grubi: Korridori 8 shumë domethënës për qytetarët, ekonominë dhe për lidhje rajonale

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë – Artan Grubi i shoqëruar nga kryeministri Dimitar Kovaçevski, ministri i Transportit dhe Lidhjeve Bllagoj Boçvarski, zëvendësministri Bekim Rexhepi,...

33 milionë denarë për 34 projekte komunale për qasje në tokë bujqësore

Sot së  së bashku me Ministrin e Bujqësisë Pylltarisë dhe Ekonomis së Ujërave Lupço Nikolovski,Drejorin Nikica Bacevski  sekterarin  ,Rexhail Ismaili, ndamë vendimet për masën 124 – infrastrukturë për qasje në tokë bujqësore nga Programi për Mbështetjen Financiare të Zhvillimit Rural për vitin 2022.

Pas thirrjes së publikuar në vitin 2022, janë miratuar gjithsej 34 projekte të dorëzuara nga pushteti lokal me vlerë të përgjithshme prej 33.000.000,00 denarë. Mbështetja financiare e dhënë si dhe numri i komunave të miratuara është dukshëm më i lartë se thirrja e fundit për qasje në tokë bujqësore kur janë miratuar 20 projekte për të cilat janë ndarë 16.300.000,00 denarë.

Më gëzon fakti që sot janë dhënë kontrata pothuajse të dyfishuara në numër dhe vlerë të mbështetjes financiare. Një segment shumë i rëndësishëm në miratimin e projekteve ishte respektimi i parimit të zhvillimit të balancuar rajonal, kështu që mund të vërehet se mbështeten projektet e komunave pothuajse nga të gjitha rajonet.

Në të njëjtën kohë,  Agjencia për mbështetje financiare në bujqësi dhe zhvillim rural   do të vazhdojë të jetë partner për të gjitha investimet që nënkuptojnë përmirësimin e kushteve të punës  përmes investimeve në modernizimin e mekanizimit, pajisjen e fermave si dhe nëpërmjet investimeve në përmirësimin e infrastrukturës së zonave bujqësore.

Latest Posts

Nëse i shihni diku këta dy persona, lajmërojeni menjëherë policinë

Policia shpall në kërkim dy persona nga Drenasi Policia e Kosovës ka shpallur në kërkim dy persona nga Komuna e Drenasit, pasi dyshohen për veprat...

Berisha kërcënon Ramën para 11 shkurtit: Largohu, ose do përballesh me probleme të mëdha

Teksa ashpërsoi gjuhen ndaj Ramës që refuzoi të merrte pojesë në seancën parlamentare të kësaj të enjte I kërkuar nga opozita për sqarime...

Komisioni Evropian miratoi një donacion shtesë prej 22,5 milionë euro për sistemin rajonal të menaxhimit të mbeturinave

Pas nënshkrimit të Marrëveshjes për hua me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, me të cilën u siguruan 55 milionë euro për zhvillimin e...

Grubi: Korridori 8 shumë domethënës për qytetarët, ekonominë dhe për lidhje rajonale

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë – Artan Grubi i shoqëruar nga kryeministri Dimitar Kovaçevski, ministri i Transportit dhe Lidhjeve Bllagoj Boçvarski, zëvendësministri Bekim Rexhepi,...