Deputetja Ajdari: BDI në asnjë moment nuk do heq dorë nga misionet madhore

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, z. Ali Ahmeti i shoqëruar nga kryeparlamentari z. Talat Xhaferi, zëvendëskryeministri i parë z. Artan Grubi, ministra, zëvendësministra, deputet, drejtor dhe zëvendësdrejtor si dhe bashkëpunëtorë të tjerë, sonte ka vazhduar takimet me qytetarë dhe aktivist partiak nga qyteti i Tetovës, përkatësisht nga këshillat vendor Reçicë e Madhe, Reçicë e Vogël 1 dhe 2, Teqe, Bregu i Diellit dhe Jashtë Vardarit.

Gjithmoën kam thënë se momenti kyç i politikave gjeo-strategjike të vendit ka ardhur me hapjen e rrugës për në Bashkimin Europian, por po jetojmë një periudhë tepër të rëndësishme për të ruajtur orientimin tonë pro përëndimor, drejt stabilitetit politik, ekonomik dhe social për të gjithë. Këto janë dhe do të jenë synim dhe detyrë e BDI-së por mbi të gjitha synime të liderit tonë z.Ali Ahmeti. Ne besuam por edhe punuam për këtë vizion. Më miratimin e propozimit francez rruga e Maqedonisë së Veriut drejt BE-së u bë e pakthyeshme, me të cilën zyrtarisht filloj procesi i skriningut. Tani, jemi vend partner në BE, ndaj fokusi janë realizimi i ndryshimeve kushtetuese. Të gjitha këto kërkojnë qasje tejet serioze, bashkëpunim, dialog dhe mbi të gjitha konsensus politik. Për arsyen e vetme, që BE mbetet vend i lirisë, paqes, politikave të sukseshme, ndaj BDI bashkë me ju në asnjë moment nuk do të heq dorë nga ky mision madhor. Nga përkrahja, përmbushja e reformave dhe ruajtja e paqes dhe demokracisë, theksoi deputetja Ajdari.