Shkëlqim Cani dëshmon në SPAK/ Ish-ministri i Financave pyetet për privatizimin e një ndërtese

Për një orë e 30 minuta, ish-ministri i financave Shkëlqim Cani, dëshmoi këtë të hënë në SPAK për privatizimin e një objekti, konkretisht një furrë buke.

 

Ai u pyet nga Prokurori i Posaçëm, Elvin Gokaj, por refuzoi të japë më shumë detaje pas daljes nga prokuroria duke u justifikuar me ruajtjen e sekretit hetimor.

 

SHKËLQIM CANI


ISH-MINSTËR I FINANCAVE


Nuk jam thirrur për atë që kujtoni ju. Kam nënshkruar një deklaratë për të cilën duhet të ruaj sekretin hetimor.

 

I pyetur nga gazetarët nëse është thirrur edhe për inceneratoret ish ministri tha se është i gatshëm ta bëjë një gjë të tillë sa herë ta kërkojë prokuroria e posaçme.

 

SHKËLQIM CANI


ISH-MINSTËR I FINANCAVE


Jo. Me gojë s’kam ça përsëris. Pyesni SPAK kur ka ndërmend të më thërrasë dhe a do më thërrasë. Në jetën time kam kaluar kaq shumë, sa që nuk më suprizon asgjë. Jam i gatshëm që të paraqitem për të treguar të vërtetën dhe vetëm të vërtetën. Pres drejtësi. ligj, drejtësi rregull.

 

Shkëlqim Cani ka drejtuar ministrin e financave në qeverinë Rama, nga viti 2013 deri në 2016-ën.