Faton Ahmeti: Vazhdojnë përpjekjet për t’u bërë pjesë e BE-së

Kryetari i BDI-së Ali Ahmeti i shoqëruar nga bashkëpunëtorë sonte ka vazhduar takimet me qytetarët e komunës së Vrapçishtit. Krahas kryetarit Ahmeti, të pranishmëve me fjalë rasti ju janë drejtuar edhe kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi, zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi, sekretari gjeneral i BDI Ali Ahmeti, deputeti Bajram Kadrija si dhe kryetari i degës së BDI Vrapçisht Nebi Rexhepi.

Që nga themelimi i BDI-së janë shënuar shumë ndryshime sa i përket ndryshimit politik në vendin tonë. Shqiptarët nga një popull jo i dëshiruar u bënë faktor, nga një popull me kërkesa bazike u bënë me universitete, flamur e gjuhë, morëm pozita shtetërore që nuk mendoheshin se do menaxhohen nga shqiptarët. Me vizionin e Ali Ahmetit u bëmë pjesë e NATO-s, tashmë vazhdojnë përpjekjet për tu bërë pjesë e BE-së. Këto takime na ndihmojnë të elaborojmë idenë e anëtarësimit tonë në BE, ndaj presim bashkëbisedim për të dëgjuar idetë dhe mendimet e juaja. BDI duhet të bëhët strukturë edhe më e fuqishme, duke qenë krah qytetarëve gjithmonë, theksoi Ahmeti.