Grubi takon u.d. Ambasadorin Gjerman Otto Graf: Ndryshimet kushtetuese këtë vit!

Zëvendës kryetari i parë i Qeverisë dhe ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive, z. Artan Grubi, ka pritur në takim ushtruesin e...

Grubi: Korridori 8 shumë domethënës për qytetarët, ekonominë dhe për lidhje rajonale

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë – Artan Grubi i shoqëruar nga kryeministri Dimitar Kovaçevski, ministri i Transportit dhe Lidhjeve Bllagoj Boçvarski, zëvendësministri Bekim Rexhepi, drejtori i Ndërmarrjes Publike “Rrugët Shtetërore” Ejup Rustemi dhe drejtori i konzorciumit ndërkombëtar IRD Engineering, Paolo Orsini nënshkruan sot dokumentin vendimtar për realizimin e projektit më madh infrastrukturor në vend, Korridorit 8 dhe 10D, informon Indeks.mk

Zëvendëskryeministri i parë – Artan Grubi me ketë rast theksoi se sot është një ditë historike për Maqedoninë e Veroit, po fillojmë ndërtimin e projektit më të madh infrastrukturor në historinë e vendit.

“Sot jam shumë i lumtur dhe mezi e kemi pritur këtë ditë bashkë me drejtorin Rustemi sepse kemi një vit e gjysmë që e kemi pritur këtë ditë dhe sot po e mbyllim përfundimisht me nënshkrimin ceremonial të kontratës me konsulenti dhe mbikëqyrësin e përzgjedhur IRD për ndërtimin e korridorit 8 dhe korridorit 10d. Dëshiroj të falënderoj kolegët e mi, veçanërisht kryeministrin për të gjithë mbështetjen, komitetin drejtues për këto projekte, ministrin e Transporteve, por veçanërisht drejtorin e Ndërmarrjes Publike “Rrugët Shtetërore”dhe të gjithë ekipin e tij, për të gjithë bashkëpunimin dhe mbështetja ka ardhur deri në ditët e sotme. Sot është vërtet një ditë historike për Maqedoninë e Veriut, siç tha kryeministri, ne po fillojmë ndërtimin e projektit më të madh infrastrukturor në historinë e Republikës së pavarur të Maqedonisë, i cili do të jetë shumë domethënës për të gjithë qytetarët tanë, për ekonominë tonë dhe për lidhje rajonale”, tha Artan Grubi – zëvndëskryeministri i parë i Qeverisë në ceremoninë e nënshkrimit të marrëveshjes.

Dëshiroj, tha më tej në fjalën e tij Grubi, t’u uroj punë të suksesshme dhe t’ju njoftoj juve dhe mediave, por edhe konsulentit të përzgjedhur se nesër në orën 11:30 në Qeveri kemi thirrur mbledhjen e komitetit drejtues ku do të merret vendimi për fillimin e negociatat mes konsulentit të përzgjedhur dhe mbikëqyrjes së IRD-së dhe konsorciumit Bechtel dhe Enka, që do të ndërtojnë dy korridoret 8 dhe 10d.

Latest Posts

Heshtja zgjedhore në Mal të Zi nis në mesnatë

Në Mal të Zi, në mesnatë fillon heshtja zgjedhore fillon, në prag të rundit të dytë të zgjedhjeve presidenciale, që do të mbahet të...

Si mbërritën deri tek akpadia penale ndaj ish-presidentit, prokurorët e Manhatanit?

Akuza penale e ngritur ndaj ish-Presidentit Donald Trump në Nju Jork, rrjedh nga një pagesë për të siguruar heshtjen e aktores së filmave pornografikë...