Uniformat e Policisë edhe në gjuhën shqipe, Grubi: Mision i kryer me sukses

Në Maqedoninë e Veriut ka hyrë në fuqi Dekreti për uniformat e policisë, të cilin Qeveria e miratoi para një viti në bazë të...

Lajmi i fundit: Qeveria merr vendim për shpronësimin e disa tokave në veri


Qeveria merr vendim për shpronësimin e disa tokave në veri.

Qeveria e Kosovës, në mbledhjen e sotme të mbajtur në mënyrë elektronike ku ka marrë vendim për të shpronësuar disa zona në veri të vendit.

Sipas njoftimit, në vendimin e parë, qeveria ka shpronësuar disa parcela për realizimin e “projekteve infrastrukturore për interes publik” në zonat kadastrale Den dhe Leshak të komunës së Leposaviqit.

“Vendimin me të cilin Autorizohet Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, për kryerjen e punëve përgatitore për përcaktimin e përshtatshmërisë potenciale të një ose më shumë parcelave të pronës së paluajtshme për realizimin e ‘’Projekteve Infrastrukturore për Interes Publik’’, Zonat Kadastrale: Dren dhe Leshak, Komuna Leposaviq”, thuhet në vendimin e parë.

Ndërsa, vendimi i dytë ka të bëjë me shqyrtimin e mëtejmë të kërkesës me vetiniciativë për shpronësim për interes publik të pronave të paluajtshme, të cilat sipas njoftimit, janë të nevojshme për realizimin e “projekteve infrastrukturore për interes publik në zonat kadastrale Bistricë e Shalës, Bregu i Madh, Dren, Leshak dhe Koshtovë të Leposaviqit si dhe në zonat kadastrale në Bërnjak, Zubin Potok dhe Jasenovik i Epërm të Zubin Potokut.

Latest Posts

Ministrja gjermane: Duhet të nisë rindërtimi i Ukrainës

Ministrja gjermane për Zhvillim, Svenja Schulze, ka thënë se duhet të nisin përgatitjet për rindërtim të Ukrainës dhe riparim të dëmeve të luftës.   Ajo i...

Drama e Jeton Nezirajt, ndër përkthimet më të mira në maqedonisht

“Ballkan Bordelo” nga Jeton Neziraj, është njëra nga tri veprat e autorëve ballkanikë që është përzgjedhur për botim në gjuhën maqedonase. Përkthimin e kësaj drame...

Uniformat e Policisë edhe në gjuhën shqipe, Grubi: Mision i kryer me sukses

Në Maqedoninë e Veriut ka hyrë në fuqi Dekreti për uniformat e policisë, të cilin Qeveria e miratoi para një viti në bazë të...