Priten “fijet” në Shkodër, Lezhë dhe Dibër/ Çmontohen dhjetëra kamera, disa persona nën hetim

Policia e Shtetit ka vijuar operacionin “Fijet”, ku gjatë 24 orëve të fundit kanë çmontuar dhjetëra kamera që ishin të vendosura në kundërshtim të ligjit.

 

Sipas njoftimit, bëhet me dije se operacioni është shtrirë në 3 qarqe kryesore, Shkodër, Lezhë dhe Dibër.

 

Në Shkodër, nga edhe ku nisi operacioni u hoqën 20 kamera, duke e çuar numrin total në 79.

 

Në Lezhë, “fijet” u prenë për 9 kamera, ndërsa në Dibër 5 të tilla.

 

Policia e Shtetit

 

Vijon zbatimi i planit operacional policor, mbarëkombëtar, të koduar “Fijet”, i iniciuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit. 

 

Gjatë 24 orëve të fundit, Policia ka çmontuar dhe sekuestruar dhjetëra kamera të tjera që ishin vendosur në kundërshtim me ligjin, në disa qarqe të vendit, si dhe janë iniciuar hetime të thelluara për disa shtetas, për veprën penale “Ndërhyrje të padrejta në jetën private”.

 

-Në qarkun Shkodër, në vijim të fazës së dytë, Policia ka çmontuar 20 kamera të vendosura në kundërshtim me ligjin. Deri tani, në këtë qark janë sekuestruar në total 79 kamera.

 

-Në qarkun Lezhë, gjatë fazës së njëmbëdhjetë të planit operacional policor të koduar “Fijet”, Policia ka çmontuar dhe sekuestruar 9 kamera të vendosura në kundërshtim me ligjin, në Mirditë dhe në Zejmen, Lezhë. Për 4 kamerat e instaluara në Zejmen, Lezhë, është inicuar hetimi për 1 shtetase. 

 

-Në qarkun Dibër, në vijim të fazës së shtatë të këtij plani operacional, në qytetin e Peshkopisë, Policia ka çmontuar dhe sekuestruar 5 kamera. Në hetim për ndërhyrje të padrejta në jetën private, 3 shtetas. Deri tani, në këtë qark, janë çmontuar dhe sekuestruar në total 6 kamera dhe janë iniciuar hetime të thelluara për 4 shtetas.

 

Vijon puna hetimore, në bashkëpunim me prokuroritë respektive, për dokumentimin e plotë ligjor të qëllimit të përdorimit të kamerave të vendosura në kundërshtim me ligjin.