Drama e Jeton Nezirajt, ndër përkthimet më të mira në maqedonisht

“Ballkan Bordelo” nga Jeton Neziraj, është njëra nga tri veprat e autorëve ballkanikë që është përzgjedhur për botim në gjuhën maqedonase. Përkthimin e kësaj drame...

Grubi: Më 6 shkurt fillojnë dhe do të zgjasin 21 ditë negociatat me Bechtel Enkën për Korridorin 8

Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi ka njoftuar sot opinionin për mbajtjen e mbledhjes së Komitetit drejtues për Korridorin 8 dhe 10D, në të cilën është propozuar që negociatat me konzorciumin ndërkombëtar Bechtel Enka të fillojnë më 6 shkurt 2023 dhe të zgjasin 21 ditë.

Këtë konkluzion të Komitetit e ka miratuar njëzëri Qeveria. Pas përfundimit të procesit të negociatave që dо t’i realizojë konsulenti juridik i përzgjedhur, IRD Engineering, do të pasojë nënshkrimi i marrëveshjes me Bechtel Enkën dhe në pranverën e hershme pritet që të vendoset gurëthemeli i Korridorit 8, projektit më të madh infrastrukturor në vend me një rëndësi të madhe për zhvillimin ekonomik të mbarë rajonit.

“Pas nënshkrimit të marrëveshjes për konsulencë juridike dhe mbikëqyrje me konzorciumin IRD Engineering, sot mbajtëm seancën e Komitetit drejtues për Korridorin 8 dhe 10D, pas së cilës Qeveria miratoi njëzëri konkluzionin e propozuar që negociatat me konzorciumin Bechtel Enka të fillojnë më 6 shkurt 2023 në Shkup dhe të vijojnë për 21 ditë. Uroj proces të mbarë të negocimit dhe konkretizimit të detajeve të kontratës, pas nënshkrimit të së cilës në pranverën e hershme do të vendosim gurëthemelin dhe do të fillojmë procesin e punës në terren për realizimin e projektit më të madh dhe më të rëndësishëm infrastrukturor për vendin dhe rajonin.” – ka njoftuar Grubi në faqen e tij zyrtare në rrjetin social Facebook.

https://www.facebook.com/ArtanGrubi/posts/737047144451473

Latest Posts

Grubi priti në takim Xhaçkën: Integrimi në BE interes i shtetit dhe qytetarëve

Zëvendës kryetari i parë i Qeverisë dhe ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive, z. Artan Grubi priti në takim ministren për Europë...

Gjermania i dorëzon Ukrainës 18 tanke Leopard 2

Forcat e armatosura të Ukrainës kanë marrë 18 tanke moderne luftarake Leopard 2A6 nga Gjermania, konfirmoi të hënën kancelari Olaf Scholz gjatë një konference...

Ministrja gjermane: Duhet të nisë rindërtimi i Ukrainës

Ministrja gjermane për Zhvillim, Svenja Schulze, ka thënë se duhet të nisin përgatitjet për rindërtim të Ukrainës dhe riparim të dëmeve të luftës.   Ajo i...