Tv24/ Mickoski dhe “Grupi i Zjarrit” të koordinuar në sulmet kundër Grubit

Aferë kriminale për zëvendëskryeministrin e parë apo bashkëpunim politik mes “Grupit të Zjarrit” dhe VMRO-DPMNE-së në veprim, që qëndron pas luftës mes Hristijan Mickoskit dhe Artan Grubit në prag të votimit për rekonstrumin e Qeverisë.

Sipas informacioneve jozyrtare të TV 24, takim ka pasur “Grupi i Zjarrit dhe Mickoski, por zyrtarisht një komunikim i tillë mohohet edhe nga “Grupi i Zjarrit” edhe nga VMRO-DPMNE.

Sipas një zyrtari të “grupit të Zjarrit të udhëhequr nga Izet Mexhiti, është rastësi që VMRO-DPMNE ka hapur luftë me Grubin, ndërsa mbështetjen e Qeverisë e kushtëzojnë me largimin e tij. Sa i përket akuzave, fokusi i VMRO-DPMNE-së sot është, siç thonë ata, pasurimi i vëllait të Grubit, i cili me ndihmën e zëvendëskryeministrit. VMRO-DPMNE i bëri thirrje Antikorrupsionit që të reagojnë.

“Gjendemi në rrugën Maqedonia, një nga rrugët më të frekuentuara të Shkupit, në afërsi të së cilës ka një numër të madh të institucioneve dhe qendrave tregtare. Menjëherë pas meje është investimi i fundit i familjes Grubi, një ambient i madh zyre, i blerë në kohën kur Artan Grubi ishte zv/kryeministër nga vëllai i tij. Kjo hapësirë ​​afariste ka një sipërfaqe prej 127 m2 dhe sipas të dhënave kadastrale është pronë e Veton Grubit, vëllait të Artan Grubit. “Një metër katror hapësirë ​​afariste në këtë lokacion varion nga 3000 deri në 4000 euro, që do të thotë se objekti i Grubit vlen deri në 500000 euro”, tha Mile Lefkov.

PËR BDI-në, akuzat e VMRO-DPMNE-së janë raciste antishqiptarëve.

“VMRO-DPMNE e Mickoskit është partia e vetme në vend të cilës gjykata i ka ngrirë të gjitha pasuritë për shkak të njohjes se është bashkim kriminal, në tentativë për të fshehur këtë turp të madh, djali i cili në mënyrë skandaloze u promovua nga babai i tij. në universitet, Hristijan Mickoski, partneri ideologjik i Dodiqit, Janshës, Orbanit dhe Apasiev-it dhe një hidrobiznesmen politik, bashkëpunëtor me ish-deputetët e tij dhe elementë anti-NATO dhe anti-BE në shoqërinë tonë, po harton një narrativë antishqiptare. për të njollosur të majtën e Apasiev dhe për të përfituar nga popullariteti i tij mes qarqeve ekstremiste.” thonë nga BDI.

Një reagim ka marrë edhe nga kompania ETC Travel, biznesi i së cilës janë akuzat e VMRO-DPMNE-së. Prej aty pretendojnë se ato lokale janë blerë me kredi. Ata u bënë thirrje partive që të mos i keqpërdorin për qëllime ditore politike.

Rrjedhimisht, me marrëveshje blerjeje dhe kredi të dhënë nga Halkbanka më 11.11.2022, duke vendosur hipotekë të plotë në hapësirën e biznesit që do të paguhet me këste mujore brenda 20 viteve, është siguruar hapësira afariste për nevojat tona në përputhje me të gjitha procedurat ligjore dhe në mënyrën më transparente, përmes një transaksioni bankar mes blerësit dhe shitësit.” – thonë nga “ETC TRAVEL”.