Bilall Kasami e la në gjendje skandaloze pjesën e jashtme të stadiumit të qytetit

“Këto dyqane që shihni pas meje, dikur ishin që të gjitha në funksion, megjithatë, qiraxhinjtë u hoqën nga këta dyqane, me pretekstin se do...

Ali Ahmeti: Koha dhe historia do të dëshmojë për idealet dhe veprat tona

Lideri i Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI) Ali Ahmeti në një intervistë për portalin “Nacionale” të Kosovës, mes tjerash ka folur edhe për të arriturat e shqiptarëve në fund shekullin e kaluar dhe fillim shekullin e ri.

I pyetur se a ka besuara sinqerisht ai dhe shokët e tij të idelait se gjatë viteve ’80-të dhe ’90-të shqiptarët në fillim të këtij shekulli do ta kenë një avancim çfarë e kanë tani, përveç Republikës së Shqipërisë, të kenë edhe Republikën e Kosovës, dhe tash me qenë shtetformues në Maqedonië e Veriut, Ahmeti ka deklaruar se se kanë bësuar në idelet e tyre, dhe se beteja e tyre ka qenë vazhdimësi e një beteje të brezave të tërë.

“Se sa jam unë idealist dhe të gjithë bashkëluftëtarët e mi, koha dhe historia do ta vërtetojë, por ne kemi luftuar me bindejt tona për platformën që e kemi pasur, atë platformë që është hartuar brez pas brezi, nuk është e krijuar vetëm se prej lëvizjes studentore të vitit 1981, Lëvizjes Popullore të Kosovës, por aty ka kontribut të jashtëzkonshëm edhe Adem Demaçi e Rifat Berisha… Të gjitha këto janë sublimuar në një platformë të vetme, që vetëm se ka çelikosur bidjen tonë që ne një ditë do ta gëzojmë lirinë dhe do ta gëzojmë atë për të cilën ne po bëjmë përpjekje, pra, kemi besuar në idealet tona”, ka deklaruar lideri i BDI-së, Ali Ahmeti.

 

 

Latest Posts

BDI e bashkuar rreth frontit për Europë

Pas përfundimit të mbledhjes së BDI-së që u mbajt në Tetovë, Ali Ahmeti para mediave ka deklaruar se tema ka qenë fronti për Europë...

Bilall Kasami e la në gjendje skandaloze pjesën e jashtme të stadiumit të qytetit

“Këto dyqane që shihni pas meje, dikur ishin që të gjitha në funksion, megjithatë, qiraxhinjtë u hoqën nga këta dyqane, me pretekstin se do...

Forcat pro-iraniane i përgjigjen SHBA-ve: Jemi gati të kundërsulmojmë

Forcat pro-iraniane në Siri kanë deklaruar se janë gati për t’iu përgjigjur sulmeve të mëtejshme ajrore të Shteteve të Bashkuara mbi pozicionet e...