Grubi: Ftoj edhe VMRO të kontribuoj në ndërtimin e Maqedonisë europiane

Në fjalimin e tij në foltoren e Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi ka përmendur sërish rëndësinë e anëtarësimit të...

Pjesëmarrja e Osmanit në vazhdimin e Sesionit të 11 Special Emergjent të Kuvendit të Përgjithshëm të OKB në Nju Jork

Më 23 shkurt 2023, Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani do të marrë pjesë dhe do të mbajë fjalim në Sesionin e 11-të Special Emergjent të Kuvendit të Përgjithshëm të OKB-së në Nju Jork.

Gjatë qëndrimit në Nju Jork, ai do të zhvillojë gjithashtu një sërë takimesh bilaterale me Ministrat e Punëve të Jashtme të: Estonisë, Hungarisë, Holandës, si dhe me Rozmari Di Karlo – Nënsekretare e Kombeve të Bashkuara për Çështjet Socio-Politike.

Në fjalimin e tij në Kuvendin e Përgjithshëm të OKB-së, Ministri Osmani do të theksojë agresionin ushtarak të Rusisë kundër Ukrainës, me kërkesë për ndalimin e luftës dhe vuajtjeve të popullit, si dhe do t’i referohet prioriteteve dhe aktiviteteve kryesore të deritanishme në zbatimin e Programit të Kryesimit të Maqedonisë së Veriut me OSBE-në në vitin 2023, veçanërisht për të rritur sigurinë e qytetarëve, në kuadër të motos tonë “fjala është për njerëzit”, duke marrë parasysh situatat në vendet e tjera të rajonit të OSBE-së.

Janë planifikuar edhe takime me përfaqësues të diasporës së Maqedonisë së Veriut në ShBA.

Latest Posts

Zenku – Aliu: Fronti pro-europian betonon bindjen e shumicës së shoqërisë për integrim në BE

“Ndikimi rus vërehet tek blloku politik maqedonas. VMRO-DPMNE dhe E majta dita ditës po izolohen. Informacionet flasin që ka deputetë nga VMRO-DPMNE me orientim...

Pas 3 muajsh konsultime/ Miratohet ligji për tatimin e profesioneve të lira

Pas 3 muajsh konsultime, projektligji për tatimin e profesioneve të lira u miratua në Komisionin e Ekonomisë, mes debatesh dhe kundërshtimesh nga ana e...

Grubi: Ftoj edhe VMRO të kontribuoj në ndërtimin e Maqedonisë europiane

Në fjalimin e tij në foltoren e Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi ka përmendur sërish rëndësinë e anëtarësimit të...

Analistët/ “Fronti për Europë” hap rrugën drejt BE-së, përshpejton reformat dhe luftën kundër korrupsionit

Koalicioni qeveritar ndodhet para dy sfidave, të pengojë zgjerimin e ndikimit rus në Maqedoninë e Veriut dhe të bindë opozitën për të votuar ndryshimet...