Dauti: Disa partive iu pengojnë privilegjet e shqiptarëve në shtet!

Përmes akuzave për korrupsion të zyrtarëve të BDI-së, sërish përpiqen të luajnë në kartën etnike, sepse e dinë që një pjese të madhe të elektoratit që shtetin e konsiderojnë vetëm të maqedonasve, në veçanti iu dhemb nëse privilegjet shtetërore “i keqpërdorin” edhe shqiptarët, kështu për gazetën “Koha” është sjhprehur në mënyrë ironike Rilind Dauti, opinionist, duke komentuar akuzat e VMRO-DPMNE-së ndaj përfaqësusve të lartë të BDI-së.
Mr.Rilind Dauti ka folur edhe për relacionet partiake dhe situatën në elektorat. Ai thotë se në Maqedoninë e Veriut, tradicionalisht nëse pushteti gjithnjë ka qenë në koalicion ndëretnik në mes partive shqiptare dhe maqedonase, opozitarizmi ka qenë i ndarë, gjegjësisht partitë maqedonase e kanë kritikuar vetëm pjesën maqedonase të pushtetit, ndërsa partitë shqiptare e kanë kritikuar vetëm pjesën shqiptare të pushtetit, thotë Rilind Dauti, opinionist. Sipas tij, arsyeja përse ka qenë kështu është fakti se partitë e njërës apo tjetrës etni nuk kanë hyrë në terrenin elektoral të tjetrës, kështu që nuk e kanë parë të dobishme të bëjnë opozitarizëm të tillë.

“Situata ndryshoi kur nën parullën ‘Një Shoqëri për të Gjithë’ LSDM e Zaevit pati apetite edhe për votat e shqiptarëve, ashtu që nisi ta sulmojë BDI-në përderisa kjo ishte në qeveri me DPMNE-në, pastaj edhe gjatë zgjedhjeve kur edhe vet LSDM ishte në qeveri me BDI-në. Sa i përket VMRO-DPMNE-së sulmet ndaj BDI-së nuk vijnë nga motivi i tërheqjes drejt vetes së votuesve të BDI-së (sepse e dinë që asnjë shqiptar që e ka qoftë dhe vetëm një pikë dinjiteti asnjëherë nuk do të votonte për DPMNE-në apo Të Majtën) por e sulmojnë BDI-në për shkak se duan ta prekin në tel elektoratin maqedonas që shiheni sa pushtet kanë marrë shqiptarët përderisa kryeministër ka qenë Zaevi dhe Kovaçevski”, shprehet Rilind Dauti.