Bilall Kasami e la në gjendje skandaloze pjesën e jashtme të stadiumit të qytetit

“Këto dyqane që shihni pas meje, dikur ishin që të gjitha në funksion, megjithatë, qiraxhinjtë u hoqën nga këta dyqane, me pretekstin se do...

Osmani në OKB: Veprimet tona politike janë të pakuptimta nëse heshtim para vuajtjeve të njerëzve

“Ose do të sigurojmë bashkëjetesë dhe bashkëpunim paqësor midis kombeve, pa kërcënime lufte dhe agresioni, ose do të detyrohemi të jetojmë në frikë të vazhdueshme, paqëndrueshmëri dhe pasiguri” – një mesazh i fortë për të gjitha vendet anëtare të OKB-së për rëndësinë e miratimit të Rezoluta e OKB-së dërgoi kryetari i OSBE-së dhe ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osman, i cili tha se duhet të rivendoset paqja dhe rendi ndërkombëtar dhe kërkoi nga të gjithë që të solidarizohen me Ukrainën.

“Komuniteti ndërkombëtar, i mishëruar në Kombet e Bashkuara, nuk mund të lejojë që kjo shkelje e rëndë e të gjitha normave dhe parimeve të mbetet pa përgjigje. Drejtësia dhe përgjegjësia duhet mbi të gjitha për hir të viktimave, por janë edhe parakusht për shmangien e agresioneve të mëtutjeshme dhe përdorimit të paprovokuar të forcës në marrëdhëniet ndërkombëtare”, tha Osmani.

Kryesuesi i OSBE-së u tha përfaqësuesve të vendeve anëtare të OKB-së se zëri i tyre në Asamblenë e OKB-së është zëri i popujve që ata përfaqësojnë.

“Çfarë kuptimi kanë veprimet tona politike, në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar, nëse heshtim përballë vuajtjeve të njerëzve, të cilat nuk shkaktohen nga fatkeqësitë natyrore, por nga një luftë e qëllimshme? Përgjegjësia sot është një imperativ moral sepse është mjeti më efektiv për të mos i përsëritur e njëjta gjë, në një vend tjetër, te një shtet tjetër sovran, te një komb tjetër”, tha Osmani në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së.

Ai theksoi se populli ukrainas meriton drejtësi dhe se duhet të ketë përgjegjësi për agresionin e pakuptimtë.

“Në një moment lufta do të përfundojë. Infrastruktura do të restaurohet, shtëpitë do të rindërtohen. Por viktimat e këtij agresioni të pakuptimtë meritojnë më shumë: ata meritojnë drejtësi. Dhe njerëzimi meriton një bazë më të fortë për shmangien e luftërave agresive në të ardhmen”, tha Osmani.

Latest Posts

BDI e bashkuar rreth frontit për Europë

Pas përfundimit të mbledhjes së BDI-së që u mbajt në Tetovë, Ali Ahmeti para mediave ka deklaruar se tema ka qenë fronti për Europë...

Bilall Kasami e la në gjendje skandaloze pjesën e jashtme të stadiumit të qytetit

“Këto dyqane që shihni pas meje, dikur ishin që të gjitha në funksion, megjithatë, qiraxhinjtë u hoqën nga këta dyqane, me pretekstin se do...

Forcat pro-iraniane i përgjigjen SHBA-ve: Jemi gati të kundërsulmojmë

Forcat pro-iraniane në Siri kanë deklaruar se janë gati për t’iu përgjigjur sulmeve të mëtejshme ajrore të Shteteve të Bashkuara mbi pozicionet e...

Drejtorët Rustemi dhe Berberi realizuan takim pune, diskutuan mbi infrastrukturën e Korridorit 8

Drejtori i Ndërmarrjes Publike për Rrugë Shtetërore, Ejup Rustemi dhe drejtori i Autoritetit rrugor shqiptar, Evis Berberi, së bashku me ekipet e tyre realizuan...