Uniformat e Policisë edhe në gjuhën shqipe, Grubi: Mision i kryer me sukses

Në Maqedoninë e Veriut ka hyrë në fuqi Dekreti për uniformat e policisë, të cilin Qeveria e miratoi para një viti në bazë të...

Me 65 vota Pro, Kuvendi votoi ministrat e rinj

 Deputetët e Kuvendit të Maqedonisë së Veriut pas një debati të gjatë sot votuan për ministrat e rinj. 65 vota ishin për, 0 kundër dhe 0 të përmbajtur

Debati kryesisht ishte midis opozitës maqedonase dhe shumicës së re duke duke disktuar rreth shëndetësisë, ekonomisë dhe bujqësisë, resoret që u zëvendësuan për shkak rikonfigurimit të koalicionit.

Në Ministrinë e Drejtësisë do të udhëheq Krenar Lloga, në Ministrinë e Shëndetësisë, Fatmir Mexhiti, në dikasterin e Shoqërisë Informatike dhe Administratës, Azir Aliu si dhe Kaja Shukova në dikasterin e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor.

Ndryshe, këto ndryshime vijnë si pasojë e përfshirjes së Aleancës për Shqiptarët në Qeveri dhe daljes së Alternativës në opozitë.

Latest Posts

Ministrja gjermane: Duhet të nisë rindërtimi i Ukrainës

Ministrja gjermane për Zhvillim, Svenja Schulze, ka thënë se duhet të nisin përgatitjet për rindërtim të Ukrainës dhe riparim të dëmeve të luftës.   Ajo i...

Drama e Jeton Nezirajt, ndër përkthimet më të mira në maqedonisht

“Ballkan Bordelo” nga Jeton Neziraj, është njëra nga tri veprat e autorëve ballkanikë që është përzgjedhur për botim në gjuhën maqedonase. Përkthimin e kësaj drame...

Uniformat e Policisë edhe në gjuhën shqipe, Grubi: Mision i kryer me sukses

Në Maqedoninë e Veriut ka hyrë në fuqi Dekreti për uniformat e policisë, të cilin Qeveria e miratoi para një viti në bazë të...