Pse “Grupi i zjarrit” sulmoi Ahmetin: “Deri më tani nuk kishin kauzë, të palogjikshme ishin kritikat ndaj Grubit dhe Osmanit”

A e kanë ndezur zjarrin tani grupi ndaj kreut të BDI-së? Dy ditë më parë ishte një moment i ri në luftën brendapartiake në BDI. Anëtari i “Grupit të Zjarrit” dhe kryetar i Këshillit Mbikëqyrës të BDI-së, Musa Xhaferi, gjatë një takimi me qytetarët e Komunës së Çairit, për pak ka sulmuar liderin e kësaj partie, Ali Ahmeti. “Ata po humbasin trenin…ata…djali apo çuni plak po numëron ditët e tij të fundit në atë cirk që po drejton në media, në Tik Tok…,” tha Xhaferi, që mund të merret si mesazh direkte.

Shtrohet pyetja nëse ky lloj rrëfimi dhe kalimi i sulmeve nga Grubi dhe Osmani te Ahmeti do të sjellë diçka të re në “Grupin e zjarrit”. Opinionisti dhe analisti politik Ardian Demiri thotë në një bisedë për “Lokal” se përshtypja e përgjithshme është se “Grupi i zjarrit” nuk ka arsye për të luftuar. Megjithatë ai thekson se ky është një moment i ri.

– Deri më tani nuk kanë pasur arsye sepse lufta dhe kritika e tyre ndaj Artan Grubit dhe Bujar Osmanit ishte e palogjikshme. Duke marrë parasysh se si funksionon ajo parti – sulltanat (e para është kryesore), që do të thotë se në asnjë moment, as sadopak, nuk do të dyshoja për fajin e Grubit apo Osmanit. Duke pasur parasysh se ata po i sulmonin ata të dy, për mendimin tim, qëllimi i tyre, duke pasur parasysh që klasa biologjike e Ahmetit po kalon dhe duke pasur parasysh moshën e tyre, produktiviteti i tyre po ulet, prandaj duan të afrohen me të, të jenë trashëgimtarët e tij të drejtpërdrejtë, vu në dukje Demiri.

Ai thekson se në BDI vlen parimi që është më afër liderit, ai do ta pasojë atë në fron në rastin e ardhshëm, kur të përfundojë karrierën e tij politike.

– Do t’i kuptoja nëse do të kritikonin shkatërrimin total të gjyqësorit, prokurorisë, administratës, korrupsionit, por nuk i referohen atyre temave, por sulmit ndaj dy figurave në atë parti, thotë Demiri.

Demiri tregon se partia shqiptare humbet me këtë luftë, por fiton me konsolidimin e mazhorancës qeverisëse dhe hyrjen e Aleancës për Shqiptarët në Qeveri.

– Partia sigurisht që po humbet me këtë luftë, por e shihni kombinatorikën me konsolidimin e mazhorancës qeverisëse dhe ajo mbetet e qëndrueshme në Qeveri. Sigurisht që do të kishte efekte nëse të gjithë do të shkonin në zgjedhje me logon për Maqedoninë europiane, por në kushtet që BDI do të shfaqej e vetme, atëherë mendoj se kjo luftë brendapartiake do të kishte efekt, na tha analisti.

Ai thekson se “Grupi i zjarrit” ka shumë ndikim në njësinë zgjedhore 2 dhe 3 – rajonin e Shkupit dhe të Kumanovës dhe nga ana tjetër, në njësinë e 5-të, kontrolli lokal është nën Aleancën dhe BESË-n, kështu që BDI-ja ka vetëm këtë njësi zgjedhore të jetë më e fuqishme, çka nuk i sjell më shumë se 2 apo 3 deputetë.

“Në kushtet nëse do të dilnin vetëm do të kishte efekt, por nëse do të shkonin në koalicion bashkë me Aleancën, LSDM-në dhe të tjerët, atëherë nuk do të vihej re dhe nuk do të kishte ndikim më të madh”, analizon Demiri.

Зошто „Огнените“ го нападнаа Ахмети: „Досега немаа кауза, нелогична беше борбата и критиката кон Груби и Османи“