Kurorëzimi i mbretit Charles III, restaurohet froni 700-vjeçar

Kurorëzimi i monarkut në fuqi britanik, mbretit Charles III, do të festohet me shumë madhështi dhe entuziazëm në Westminster Abbey më 6 maj, të shtunën. Kurorëzimi i mbretit , i cili mori automatikisht fronin pas vdekjes së nënës së tij, Mbretëresha Elizabeth II shtatorin e kaluar, do të festohet me procesione tradicionale, një koncert në Kështjellën Windsor , festa në rrugë, shfaqje me dritë dhe vullnetarizëm në komunitet.

 

Si pjesë e përgatitjeve për ceremoninë, një karrige e praruar 700-vjeçare po restaurohet nga një konservator në vendin e kurorëzimit.

 

Karrigia e lakmuar, e cila do të shërbejë si fron për Mbretin Charles në kurorëzimin e tij, është përdorur më parë si një pjesë qendrore në kurorëzimet e disa monarkëve britanikë, duke përfshirë Henry VIII, Elizabeth I dhe Elizabeth II.

 

Puna përfshin pastrimin e sipërfaqes duke përdorur sfungjerë dhe shtupë pambuku për të hequr butësisht papastërtitë e ngulitura dhe stabilizimin e shtresave të prarimit në karrigen mesjetare dhe bazën gjeorgjiane. Puna e përfunduar do të jetë krejtësisht e padukshme, por do të sigurojë ruajtjen e këtyre shtresave dekorative historike jo vetëm për kurorëzimin, por edhe për shekujt në vijim.

 

E bërë nga lisi , e mbuluar me arrim me fletë ari dhe e zbukuruar me xham me ngjyrë, karrigia u pikturua nga Walter of Durham, i cili e zbukuroi atë me modele zogjsh, gjeth dhe një mbret.