Grubi takon u.d. Ambasadorin Gjerman Otto Graf: Ndryshimet kushtetuese këtë vit!

Zëvendës kryetari i parë i Qeverisë dhe ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive, z. Artan Grubi, ka pritur në takim ushtruesin e...

Monitorimi i shpërndarjes së lëndëve si në gjyqsor, duhet të zbatohet edhe në Prokurori

Në një intervistë në Televizionin Alsat-M, ministri i Drejtësisë, Krenar Lloga, tha se ka marë mbështetjen e kryeministrit të vendit, por edhe të partive të tjera politike për të filluar rrugën drejt procesit të vetingut. Zgjidhja që duhet të kërkohet sipas tij, është zgjidhje sistematike në sistemin e drejtësisë dhe për këtë tha se do të duhet edhe angazhimi për kuadrin ligjor. Për çështjen e reformave në gjyqsor dhe prokurori, ministri Lloga, tha se disa ndryshime janë bërë nga strategjia e vitit 2017, por shtoi se disa ndryshime të tjera duhet të bëhen tani, duke filluar nga sistemi i monitorimit të shpërndarjes elektronike të lëndëve.
“Domethënë ditën që jam futur në ministri, kam kërkuar si bëhet monitorimi i proceseve të shpërndarjes së lëndëve në mënyrë elektronike në prokurori. Dhe aty më është thënë, se nga 1 janari ka filluar të kryhet ky proces por në fakt kjo kryhet edhe në sistemin e gjyqsorit, ku është me atë që është e famshme me AKMIS-in që është keqpërdorur dhe tani ministria ka instrumentin e vetë për të kontrolluar përmes trupave të vetë këtë proces, sa lëndë janë në proces, si ndahen ato dhe këtë kam kërkuar që e njëjta zgjidhje ligjore të vlejë edhe për procesin e përzgjedhjes së lëndëve në prokuroritë e vendit. Domethënë që edhe aty do të ketë ndryshime ligjore dhe neni 107 do të ndryshohet dhe do të shtohet që të ketë mbikqyrje edhe Ministria e Drejtësisë”, u shpreh Ministri i Drejtësisë, Krenar Lloga.

Latest Posts

Rikthimi i basteve online/ Fidel Ylli tregon detajet, si do procedohet në vazhdim dhe qëllimi i qeverisë

Rikthimi i basteve online është një ka temat që ka ngjallur mjaft debat në vendin tonë. Të shumtë janë ata që e kanë kritikuar...

Marrëveshja Kosovë – Serbi/ Franca e Gjermania bëjnë thirrje për zbatimin e saj

Ambasadori i Francës në Kosovë, Olivier Guerot, ka deklaruar se pret që Qeveria e Kosovës të nisë bisedimet për formimin e Asociacionit të komunave...