“Mos na i çoni burrat dhe djemtë në therrtore”, nënat ruse mesazh Putin

Një grup grash dhe nënash ruse kanë dhënë një mesazh ndaj Putin duke kërkuar që të ndalojë së rekrutuari burrat e familjes së tyre.

 

Në një video të shpërndarë nga kanali i pavarur rus Telegram SOTA, bashkëshortet dhe nënat e ushtarëve të rekrutuara shfaqen të pikëlluara.

 

Ata theksuan se përpara dërgimit në luftë, burrat kishin vetëm katër ditë që stërviteshin. Sipas tyre, ata nuk janë të trajnuar mjaftueshëm sa për të luftuar.

 

Videoja tregon gratë që mbajnë një tabelë në rusisht që lexon, “Divizioni i Artilerisë së Veçantë të Hoëitzer 580”, i datës 11 mars 2023.

“Burri im ndodhet në vijën e kontaktit me armikun”, thotë një grua në video.

“Njerëzit tanë të mobilizuar po dërgohen si qingja në thertore për të sulmuar zonat e fortifikuara, nga pesë në të njëjtën kohë, kundër 100 të armikut të armatosur rëndë,” vazhdoi ajo.

 

Rekrutimi pa dëshirë i burrave në Rusi ka bërë që një pjesë e tyre të brakstisin vendin për të shpëtuar nga lufta.