Bilall Kasami e la në gjendje skandaloze pjesën e jashtme të stadiumit të qytetit

“Këto dyqane që shihni pas meje, dikur ishin që të gjitha në funksion, megjithatë, qiraxhinjtë u hoqën nga këta dyqane, me pretekstin se do...

PD jashtë zgjedhjeve/ Celibash arsyeton vendimin: Nuk është kapricco, por përmbushje thelbësore e detyrimeve

Kryekomisioneri i KQZ, Ilirian Celibashi ka sqaruar vendimin e tij për lënien jashtë të Partisë Demokratike në zgjedhjet lokale të 14 majit. Para gazetarëve, Celibashi deklaroi se ndonëse e kupton rëndësinë e kandidimit të partisë më të madhe opozitare në vend, kjo nuk nënkupton shkeljen e ligjit dhe regjistrimin me ccdo kusht. Celibashi shtoi se mangësitë në dokumentacion që e ccuan në këtë vendim nuk janë kapricco, por përmbushje themelore e detyrimeve.

 

Kryekomisioneri i KQZ, shtoi se në ccdo rast kur subjektet janë regjistruar nga palë të treta në këtë insitiucion, deklarata është nënshkruar nga kryetari i partisë.

 

“E kuptoj shumë mirë rëndësinë e standardit të procesit zgjedhor, e kuptoj shumë mirë rëndësinë e faktit që partia më e madhe e opozitës duhet të marrë pjesë në zgjedhje, por kjo  nuk do të thotë asesi se duhet të marrë pjesë në zgjedhje me çdo kusht me ccdo ccmim, sidomos në kurriz të shkeljes së ligjit dhe nuk po flasim për një kapricco apo një detaj, por po flasim për një përmbushje thelbësore të detyrimeve që një parti ka në kuadër të kërkesës së saj për t’u regjistruar si subjekt zgjedhor. Që të kuptoni se sa e rëndësishme është kjo po iu jap një të dhënë, të gjithë kryetarët e partive politike të cilat janë regjistruar deri tani në KQZ, rreth 50 parti, deklarata është nënshkruar nga kryetari i partisë edhe në ato raste kur kryetari i partisë ka autorizuar palë të treta për regjistrimin e partisë”, tha Celibashi.

 

Nga ana tjetër, PD e akuzon drejtpërdrejtë Celibashin se nuk ka interpretuar sicc duhet ligjin dhe ka dhënë një vendim politik.

Latest Posts

BDI e bashkuar rreth frontit për Europë

Pas përfundimit të mbledhjes së BDI-së që u mbajt në Tetovë, Ali Ahmeti para mediave ka deklaruar se tema ka qenë fronti për Europë...

Bilall Kasami e la në gjendje skandaloze pjesën e jashtme të stadiumit të qytetit

“Këto dyqane që shihni pas meje, dikur ishin që të gjitha në funksion, megjithatë, qiraxhinjtë u hoqën nga këta dyqane, me pretekstin se do...

Forcat pro-iraniane i përgjigjen SHBA-ve: Jemi gati të kundërsulmojmë

Forcat pro-iraniane në Siri kanë deklaruar se janë gati për t’iu përgjigjur sulmeve të mëtejshme ajrore të Shteteve të Bashkuara mbi pozicionet e...