Pas shtrenjtimit të rrymës po pritet ngritja e çmimit të produkteve tjera


Për secilën kafe që e shërbejnë, shpenzojnë një sasi të caktuar të energjisë elektrike.

E meqë rryma është shtrenjtuar për 15.4% nga kjo e shtunë, bizneset e shohin si të mundshme rritjen e çmimit të produkteve që shesin. Këtë e thonë nga Shoqata e Gastronomëve.

Se shtrenjtimi i rrymës do të ndikojë te rritja e çmimeve e thotë edhe ekonomisti Imer Raçi.

Mirëpo ai konstaton se me theks të veçantë do të ketë rritje të produkteve vendore.

Problematik shtrenjtimin e energjisë elektrike po e cilesojne edhe nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë së Kosovës.

Drejtoresha e këtij institucioni kërkon nga Qeveria të vijë me një vendim më të mirë për biznese.

Tarifat e reja të rrymës kanë hyrë në fuqi këtë të shtunë dhe do të jenë të vlefshme deri më 31 mars të vitit 2024.