Shtatë zonat që sipas prokurorisë u kryen krimet nga ana e ish-krerëve të UÇK-së


Prokuroria e ZPS-së, ka paraqitur para turpit gjykues zonat që sipas aktakuzës pretendohet se janë kryer krimet e luftës nga ish-krerët e UÇk-së.

Prokurori Matthew Halling ka thënë se këto zona ishin: Zona e Drenicës, Pashtrikut, Dukagjinit, Llapit, Nerodimes dhe Karadakut.

Prokurori pretendon se Thaçi dhe të tjerët kryen krime për të fituar pushtet në Kosovë

“Zona Drenicës e krijuar në pranverë të vitit 1998. Komandant i parë ishte Sylejman Selimi, pastaj Azem Syla, Sami Lushtaku dhe Sabit Geci. Zona e dytë ishte zona e Pashtrikut e krijuar në verë të vitit 1998.

Në këtë zonë ndodhej numri më i madh i qendrave të ndalimit të përmendura në aktakuzë”.

Pse Shtabi i Përgjithshëm “u vendos në Malet e Berishës”, Prokurori special nxjerr një video të Limajt

“Zona e tretë është zona e Dukagjinit. Komandant ishte Ramush Haradinaj. Do të merrni sërë provash të nivelit të kontrollit në këtë zonë nga ai. Kemi një vend krimi që shfaqet në këtë zonë në Jabllanicë.

Zona e katërt është ajo e Llapit, komandant i zonës ishte Rrustem Mustafa i njohur si Remi.

Zona e pestë është ajo e Nerodimes, kjo drejtohej nga Shukri Buja.

Zona e gjashtë ishte ajo e Shalës, komandant Rrahman Rama dhe zona e Karadakut, komandat ishte Ahmet Isufi”.