Kush po e sponsorizon histerinë kundër Bechtel-it dhe Enkës?

Një pjesë e opozitës, e cila shpesh është antiamerikane, është në qendër të histerisë dhe fushatës kundër konsorsiumit amerikano-turk Bechtel dhe Enka, që do të ndërtojnë autostradat e reja të Korridorit 8 dhe 10.

Por nuk ka dyshim se është një fushatë e mirëmenduar dhe e organizuar ku përfshihen politikanë, organizata joqeveritare, parti politike dhe media, detyra e të cilave është të shkatërrojnë besueshmërinë e kompanisë amerikane.

LSDM doli sot me një akuzë për opozitën se është skandaloze dhe e papërgjegjshme që opozita të akuzojë SHBA-në dhe kontraktorin Bechtel për korrupsion.

Кој ја спонзорира хистеријата против Бехтел и Енка и дали причината е затоа што се работи за американска компанија?